p^k Posted November 5, 2015 Share Posted November 5, 2015 (edited) Witam specow od tematu. Rozpoczynam swoja przygode z wedkarstwem muchowym i nie wiem czy skladac zestaw od podstaw czy kupic gotowca, np.http://hurch.pl/gt100-p932.html Czy w tej cenie zloze cos lepszego? Prosze o podpowiedz. <Wodom czesc!> Edited November 5, 2015 by p^k Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryba7 Posted November 5, 2015 Share Posted November 5, 2015 W tych pieniążkach złożysz lepszy zestaw. Podstawowe pytanie jakie rybki chcesz łowić i gdzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
p^k Posted November 5, 2015 Author Share Posted November 5, 2015 Bystrzyca Kłodza z odnogami, czasami wieksze wody w Czechach. Wedka w 90% pod pstraga. Moge wiec prosic o jakas sugestie odnosnie zestawu do zlozenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryba7 Posted November 5, 2015 Share Posted November 5, 2015 Nikt Ci nie poda konkretnego modelu bo nie wiadomo jaki Ci podpasuje. Zacznij od niskiej półki i kij 9' w klasie #4-5. Z czasem będziesz wiedzieć czego szukasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
p^k Posted November 5, 2015 Author Share Posted November 5, 2015 czy Wędka Redington Classic Trout586-4 #5 8'6" i Kołowrotek Redington SurgeSurge 5/6 to bedzie dobry zestaw? czy nie potrzebuje az takiego kolowrotka i nie lepiej wziac taniego i zachwalanego Taimena [sTX] za 119zl a roznice dolozyc np. do kija ORVIS a Clearwater 865-4, Klasa: 5, Długość: 8'6" ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
luk_hna Posted November 5, 2015 Share Posted November 5, 2015 Jest kilka wędek dobrych na start; konger wc; team dragon... Jak załapiesz o co chodzi zainwestujesz w droższy sprzęt. Warto kupić dobrą linkę... Kolega ryba7 dobrze radzi. .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
p^k Posted November 5, 2015 Author Share Posted November 5, 2015 co do linki to wystarczy http://salar.pl/product_info.php/cPath/30_31_331/products_id/6913 czy rozgladac sie za czyms lepszym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
luk_hna Posted November 5, 2015 Share Posted November 5, 2015 Miałem te linki. Za tą kasę są w miarę dobre. Mi się nimi łowiło okej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuJu Posted November 8, 2015 Share Posted November 8, 2015 Cortland jest ok (oprócz internedium/clear) i, z mojego doświadczenia, bardzo trwały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts