Jump to content

Połowy z łódki

kris2682
 Share

Recommended Posts

Witam

Nie wiedzialem w jakim dziale zamiescic moje pytanie. Jak wyglada sprawa polowow z łódki? Czy trzeba za takie lowienie wiecej zaplacic? Trzeba miec jakies papiery zeby plywac mala lodka? Chcialbym polowic na zalewie w Rzeszowie i moze od czasu do czasu Solina.

Z gory dzieki za odpowiedzi.

Nasz okręg nie wymaga dopłat za wędkowanie z łodzi. Łódka musi być zarejestrowana i mieć widoczne numery na obu burtach. No i musisz się sprawdzać czy na danym akwenie można w ogóle łowić ze środków pływających bo to się może zmieniać.

A czy orientujecie się jak to jest gdy na akwenach o powierzchni lustra wody poniżej 10 ha wystepuje zakaz wędkowania ze sprzętu pływającego?

bo mam niedaleko siebie takie bajorko ale raczej poniżej i nie wiem czy tam wolno wędkować chodzi o bajorko naprzeciwko lotniska w Jasionce zbiornik w Nowej Wsi.

Zakazu generalnie tam nie ma.

Najlepiej zadzwoń do dowództwa na Akacjową,będziesz miał info z pierwszej ręki:D.Pzw już dawno położyło lagę na ten zbiornik:mad:.Syf, kiła, mogiła i jeszcze więcej mułu a kiedyś był to bardzo fajny zbiorniczek.Już dawno powinien tym się zainteresować SANEPID.Jak upaprasz się w przybrzeżnym błotku to z tydzień się nie domyjesz:D no i szkoda pontonu,wszystko ma swoją wytrzymałość:D.Lepiej popływać na zalewie w Rzeszowie.