kris2682 Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 Witam Nie wiedzialem w jakim dziale zamiescic moje pytanie. Jak wyglada sprawa polowow z łódki? Czy trzeba za takie lowienie wiecej zaplacic? Trzeba miec jakies papiery zeby plywac mala lodka? Chcialbym polowic na zalewie w Rzeszowie i moze od czasu do czasu Solina. Z gory dzieki za odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 Nasz okręg nie wymaga dopłat za wędkowanie z łodzi. Łódka musi być zarejestrowana i mieć widoczne numery na obu burtach. No i musisz się sprawdzać czy na danym akwenie można w ogóle łowić ze środków pływających bo to się może zmieniać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris2682 Posted February 6, 2011 Author Share Posted February 6, 2011 Aha czyli ja nie musze miec jakiegos zezwolenia, prawka na lodz czy cos w tym stylu? Na zalewie w Rzeszowie mozna wedkowac z lodzi? Mieszkam tu od niecalych 2 miesiecy. Widzialem, ze od czasu do czasu ktos tam plywa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapala Posted February 6, 2011 Share Posted February 6, 2011 Możesz wędkować z łodzi do woli na naszym lokalnym "bajorku";). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj.McG Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 A czy orientujecie się jak to jest gdy na akwenach o powierzchni lustra wody poniżej 10 ha wystepuje zakaz wędkowania ze sprzętu pływającego? bo mam niedaleko siebie takie bajorko ale raczej poniżej i nie wiem czy tam wolno wędkować chodzi o bajorko naprzeciwko lotniska w Jasionce zbiornik w Nowej Wsi. Zakazu generalnie tam nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapala Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 Najlepiej zadzwoń do dowództwa na Akacjową,będziesz miał info z pierwszej ręki:D.Pzw już dawno położyło lagę na ten zbiornik:mad:.Syf, kiła, mogiła i jeszcze więcej mułu a kiedyś był to bardzo fajny zbiorniczek.Już dawno powinien tym się zainteresować SANEPID.Jak upaprasz się w przybrzeżnym błotku to z tydzień się nie domyjesz:D no i szkoda pontonu,wszystko ma swoją wytrzymałość.Lepiej popływać na zalewie w Rzeszowie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj.McG Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 Właśnie wróciłem z Urz Woj zarejestrowałem moj ponton Jeszcze tylko namaluję litery i trzeba bedzie zrobić pierwsze wodowanie niestety nie da sie własnej nazwy dać na ponton . Link to comment Share on other sites More sharing options...
robin Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 trzeba bedzie zrobić pierwsze wodowanie niestety nie da sie własnej nazwy dać na ponton . Tylko uwazaj z rozbijaniem szampana o burte. Lepiej go wchłonąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts