muniek126 Posted May 7, 2017 Share Posted May 7, 2017 Mam na oku wędkę 6-7 klasy pod streamera. Czy obsłuży ona szczupaka na lekko ? Chodzi mi o muszki max 7cm bo takie lubią na moim łowisku szczupaki. Rybki max 65-70cm dodatkowo okoń, jaź na streamerki i może boleń. Łowisko max 1,5-2 m głębkości. Drugie pytanie jaką linkę wybrać. Osobiści myślałem o lince intermediate, przeźroczystej ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek Posted May 7, 2017 Share Posted May 7, 2017 (edited) 7-ką muszki do 10 cm oblecisz, jak użyjesz odpowiednich materiałów i proporcji to i do 15 cm. Chociaż pasowałoby coś mocniejszego Jak woda max 1,5 - 2 m wystarczy pływająca linka. Edited May 7, 2017 by Krzysiek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Idec Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 Hej. Do szczupaków o podanych przez Ciebie wymiarach, nie ma potrzeby używać mocniejszych wędek. Pozdrawiam, Artek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszZ Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 Aktualnie mam jakąś starą Scierrę 6-7 klasa i ostatnio 15cm syntetyki latały na bardzo przyzwoite odległości. Łowiłem na łowisku do max 2m głębokości i sznur pływający z końcówką inter był idealny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts