stig 21 Posted July 27 Piękny brąz (niefiltrowany lager ). Share this post Link to post Share on other sites
wujekpasiak 625 Posted July 28 Witam! Wielkie żarcie trwa... Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
VeJeK 61 Posted July 28 Graty!! Byłem dzis i dalej woda dziwnie metna, pytanie dla czego tak się dzieje ,zakwit glonu czy jak że płynie taka herbata ? Share this post Link to post Share on other sites
wilku86 25 Posted July 29 Może poboczne rzeczki sa brude i brudza ja wczoraj na zarzeczu byłem i byla troncona a dzisiaj bylem na strugu i kawa Share this post Link to post Share on other sites
ryba7 379 Posted July 29 (edited) Poniżej zapory to norma że woda ma kolor popłuczyny kawy i sraki po kilku dniowym piciu.. Jak jest przejrzystość na 50cm to trzeba się cieszyć.. Chociaż tyle że po wyższej wiosennej wodzie jest zdecydowanie mniej mułu. Edited July 29 by ryba7 Share this post Link to post Share on other sites
Pittspeed 42 Posted July 30 Wczoraj w 3 osoby spiningowalismy, ryb brak, woda niska taka trochę mętna. Na no kill wiele osób rezygnuje z łowienia bo zabierać nie można, może to coś pomoże i ryb będzie tam więcej. Share this post Link to post Share on other sites
Jaś _Wędrowniczek 108 Posted July 30 Czy ktos moze sie pochwalic wynikami w lowiniu bialej ryby? Ja bylem w ubieglym tygodniu (na wysokosci Boguchwaly) od 19 do 23:30 i wczoraj w podobnych godzinach. Efekt: za pierwszym razem leszczyk 30 cm a za drugim ani cykniecia. Jak to u was wyglada? Share this post Link to post Share on other sites
ryba7 379 Posted July 30 (edited) Gruubas na mokrą Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Edited July 30 by ryba7 Share this post Link to post Share on other sites
Morelia 2 Posted July 30 Orientuje się ktoś czy w okolicy Wojkówki, Ustrobnej idzie połowić jakieś większe klenie i brzanę, ewentualne w drugą stronę od Krosna czyli na Krościenko, Iwonicz? Chciałbym się wybrać na weekend w jakieś dzikie miejsce niedaleko od Krosna.... Share this post Link to post Share on other sites
matios01 12 Posted July 30 8 godzin temu, Jaś _Wędrowniczek napisał: Czy ktos moze sie pochwalic wynikami w lowiniu bialej ryby? Ja bylem w ubieglym tygodniu (na wysokosci Boguchwaly) od 19 do 23:30 i wczoraj w podobnych godzinach. Efekt: za pierwszym razem leszczyk 30 cm a za drugim ani cykniecia. Jak to u was wyglada? Byłem kilka dni temu na odcinku za Żwirownią w Zwięczycy, efekt podobny ani skubnięcia Share this post Link to post Share on other sites
stig 21 Posted July 30 12 godzin temu, Jaś _Wędrowniczek napisał: Czy ktos moze sie pochwalic wynikami w lowiniu bialej ryby? Ja bylem w ubieglym tygodniu (na wysokosci Boguchwaly) od 19 do 23:30 i wczoraj w podobnych godzinach. Efekt: za pierwszym razem leszczyk 30 cm a za drugim ani cykniecia. Jak to u was wyglada? Ubiegły czwartek: wynik na zdjęciu. Świnka 42 cm, leszcz koło 30 z hakiem, kleni kilka, takich koło 30 cm, kilka płoci powyżej 20 cm i niewymiarowych cert, kleni, leszczy, krąpi i płoci kilkanaście, które od razu wpuszczałem. Kilka również spiętych. Reszta po fotce pływa dalej. Łowiłem jakieś 2 godziny. Brania ogólnie dobre były. Jutro po deszczu może znów coś ruszy. (PS. na spinning na 2 wypadach, nawet żadnego puknięcia). Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Share this post Link to post Share on other sites
Haratacz 68 Posted July 31 90 cm. Na żywca, gruba płoć 20 cm. Zrywka. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Share this post Link to post Share on other sites
Jaś _Wędrowniczek 108 Posted July 31 @stig Jak swinka to rozumiem ze lowiles gdzies wyzej? Za dnia? Share this post Link to post Share on other sites
stig 21 Posted July 31 8 godzin temu, Jaś _Wędrowniczek napisał: @stig Jak swinka to rozumiem ze lowiles gdzies wyzej? Za dnia? Powyżej no kil od godziny 18 do 20. Share this post Link to post Share on other sites
ryba7 379 Posted August 1 To znów ja i klenie na mokrą Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Share this post Link to post Share on other sites
Andrzejm 286 Posted August 1 Woda brudna i podniesiona. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Share this post Link to post Share on other sites
wujekpasiak 625 Posted August 3 Witam! Woda brudna ale głodomory atakują... Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
wujekpasiak 625 Posted August 4 Witam! Spiningowa Świnka Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
mutti92 0 Posted August 5 Witam, Z racji urlopu przyjechałem do Strzyżowa na kilka dni i spakowałem spinning. Myślałem żeby coś porzucać jutro, ale przejechałem się rowerkiem nad wodę i trochę zonk bo pomimo niskiego stanu woda prawie nie przejrzysta i ogólnie jakaś dziwna, jakby zgnita. U Was jest podobnie? Jeśli tak to wpłynęło wam to jakoś na wyniki? Pozdrawiam Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Share this post Link to post Share on other sites
Morelia 2 Posted August 5 Ja byłem w sobotę szukać fajnego miejsca w okolicach Wojkówki i Wojaszówki i też jestem zdruzgotany. Ciekawy za to jestem jaka jest średnia długość życia mięsarza po zjedzeniu ryby z Wisłoka Share this post Link to post Share on other sites
Andrzejm 286 Posted August 6 Ostatnio na takiej właśnie łowiłem klenie reagowały nawet na smużki. A jak chcesz czystą wodę to na Wisłoce powyżej zalewu woda kryształ. Share this post Link to post Share on other sites
Mareckii 266 Posted August 6 Cześć, wczoraj całą szerokością płyneła zielona piana ale jakoś nie wpływała na żerowanie ryb, klenie z chęcią zjadały muszke ale niestety widoczność masakra. Share this post Link to post Share on other sites
VeJeK 61 Posted August 6 Rok temu o tej porze taka woda była nie do pomyślenia , sam zachodze w głowę jak wyżej pisałem dlaczego tak się dzieje , 4 lipca przyznaje z ręką na sercu że wodę miałem na Wisłoku przezroczystą ,i potem właśnie zaczęło się tak dziać , jakiś dramat i nic więcej, czekam z niecierpliwością aż w końcu to coś co tak budzi wodę odpuści i będzie normalnie:) Share this post Link to post Share on other sites
janek1985 81 Posted August 6 Obejrzyj film „Hydraulic jump, low head dam installation, and coarse sediment transport” w YouTube https://youtu.be/AE771AdF5dM Share this post Link to post Share on other sites
VeJeK 61 Posted August 6 Film widziałem nie raz i nie dwa ,oczywiście daje do myślenia Lecz głównie mnie interesuje dlaczego miesiąc temu woda była super jak na filmie poniżej a teraz jest taka tragiczna Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Share this post Link to post Share on other sites