tpe Posted January 16 Share Posted January 16 8 minut temu, ryba7 napisał: Działa? Działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raftik Posted January 17 Share Posted January 17 Ja jezdze po robocie i petardami wale dobre i chwile jak sie wyplosza...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
andgron Posted January 17 Share Posted January 17 W dniu 13.12.2021 o 08:24, loony89 napisał: btw. Okręg Rzeszów dostał pozwolenie na odstrzał kormoranów, tylko jest jeden problem... na zalewie nie wolno strzelać myśliwym bo to strefa zamieszkania. polują na nie poza strefą ale tam ciężko je dorwać Byłem dzisiaj nad zalewem , na wysokości parkingu WSK i obserwowałem jak polowało stado kormoranów ok.30 szt . niestety bardzo skutecznie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpe Posted January 18 Share Posted January 18 https://krosno112.pl/aktualnosci/inne/item/13535-kormorany-niespodziewanie-pojawily-sie-w-krosnie-wiele-gatunkow-ryb-zagrozonych-jest-wyginieciem.html https://krosno24.pl/forum/dyskusja/7941 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpe Posted January 29 Share Posted January 29 W przerwach w płoszeniu kormoranów i sznurowaniu Wisłoka, coś tam też połowiłem. Największy 48 cm. Niestety przed zlodowaceniem praktycznie wszystkie klenie miały ślady na ciele po dziobach kormoranów... Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haratacz Posted January 30 Share Posted January 30 Kormorany boją się dronów? Petardami na zalewie nie porzuca ale może dron ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpe Posted January 30 Share Posted January 30 One nie boją się już niczego... Podjechałem samochodem pod drzewo, trąbiłem już z daleka. Uciekło z 10, reszta dalej siedziała i patrzyła na mnie jak na idiotę. Pomagają konkretne petardy... Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
stiff43 Posted January 30 Share Posted January 30 a co robi nasze PZW w tej sprawie , jak tak dalej będzie to koniecznością będzie zabieranie ręcznika i mydła Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpe Posted January 30 Share Posted January 30 10 minut temu, stiff43 napisał: a co robi nasze PZW w tej sprawie , jak tak dalej będzie to koniecznością będzie zabieranie ręcznika i mydła Przyjedz nad Wisłok w Krośnie to zobaczysz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomipasuje Posted January 30 Share Posted January 30 Teraz, tpe napisał: Przyjedz nad Wisłok w Krośnie to zobaczysz. Mówisz zapewne o tych linkach ze wstążkami. Napisz jak to się sprawdza. Jestem ciekaw czy te cwane bestie nie podpływają na zimowisko zamiast podlatywać. Gdyby to było skuteczne to myślę, że kosztuje niewiele więcej jak trochę chęci. Oczywiście całego problemu to nie załatwi ale już utrudni łatwe polowanie na zimowiskach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpe Posted January 30 Share Posted January 30 Z niektórych zasznurowanych miejsc całkiem się wyniosły. W niektórych ciągle żerują, ale już nie stadnie, a pojedynczo. Ale przynajmniej ryby zyskały miejsca, gdzie ich nie ma i mogą się schronić. Oprócz tego co kilka godzin ktoś jest nad rzeką i płoszy to tałatajstwo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpe Posted January 30 Share Posted January 30 Osoby, które poświęciły na sznurowanie trzy soboty, mają satysfakcję, że zrobiły wszystko, co było w ich mocy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stiff43 Posted January 30 Share Posted January 30 Widziałem ,natomiast piszę o Rzeszowie i okolicach Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpe Posted January 30 Share Posted January 30 My działamy, Okręg nam pomaga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpe Posted January 30 Share Posted January 30 (edited) 1 godzinę temu, stiff43 napisał: Widziałem ,natomiast piszę o Rzeszowie i okolicach To może podzielić temat Wisłoka jak San, na krośnieński i rzeszowski. Nie będzie nieporozumień Edited January 30 by tpe Link to comment Share on other sites More sharing options...
stiff43 Posted January 31 Share Posted January 31 22 godziny temu, tpe napisał: To może podzielić temat Wisłoka jak San, na krośnieński i rzeszowski. Nie będzie nieporozumień napisz do moda to może dla ciebie specjalnie podzieli , ja ogarniam temat Link to comment Share on other sites More sharing options...
spławik Posted February 6 Share Posted February 6 Witam Panowie, szukam odcinków gdzie można by połowić brzanę z gruntu, oczywiście kiedy skończy się okres ochronny. Planuję zacząć od Nowej Wsi kierując się do Żarnowej. Czy na tym odcinku można spodzewać się brzany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krystian91 Posted February 6 Share Posted February 6 Z brzanami to generalnie jest kłopot na Wisłoku... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek96 Posted February 6 Share Posted February 6 Na Wisloku to od roku to generalnie jest kłopot z jakakolwiek rybą szkoda czasu lepiej nad san pojechać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilu Posted February 8 Share Posted February 8 W dniu 6.02.2022 o 18:43, tomek96 napisał: Na Wisloku to od roku to generalnie jest kłopot z jakakolwiek rybą szkoda czasu lepiej nad san pojechać Od roku? Od lat nie wiem kto chce jeszcze za to szambo płacić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
biaukoo Posted February 16 Share Posted February 16 W dniu 6.02.2022 o 18:43, tomek96 napisał: Na Wisloku to od roku to generalnie jest kłopot z jakakolwiek rybą szkoda czasu lepiej nad san pojechać Mam to samo odczucie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Masny_Zawodnik Posted February 20 Share Posted February 20 Siema byliście już może na spinningu na Wisłoku w Rzeszowie? Skubią jakieś okonie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krystian91 Posted February 20 Share Posted February 20 Bryndza... Link to comment Share on other sites More sharing options...
biaukoo Posted March 17 Share Posted March 17 (edited) Rzeszowski odcinek Wisloka jest żałosny Edited March 17 by biaukoo Link to comment Share on other sites More sharing options...
halfdanTheBlack Posted April 5 Share Posted April 5 Ktoś może powiedzieć jak wygląda woda poniżej Sieniawy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts