TOmaSZ Posted June 12 Share Posted June 12 Gdzieś ładnie popadało woda się podniosła i do tego kawa płynie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pittspeed Posted June 13 Share Posted June 13 Coś na górskim próbowałem, szału nie ma jeszcze nie wszystko zabrane coś jeszcze pływa, choć rozmiary nie powalają Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
raftik Posted June 15 Share Posted June 15 Znowu zdechłe ryby płyna Wisłokiem....Nowa Wieś.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TOmaSZ Posted June 15 Share Posted June 15 (edited) I znowu po deszczu... Dużo tego płynie? U mnie ostatnie 4 wyjścia na spinn i tylko mały kleń jest słabo w tym roku jeszcze bolenia nie złowiłem a pod nogami tłucze w drobnice... @raftik zgłoś to jeśli masz możliwość Edited June 15 by TOmaSZ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiksjusz Posted June 15 Share Posted June 15 (edited) Byłem dzisiaj nad wodą ponad godzinę to kilka padniętych ryb płynęło, nie aż tak dużo ale to może być dopiero początek Edited June 15 by Fiksjusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
raftik Posted June 15 Share Posted June 15 Zgloszone Wioś odrazu przez tel powiedział ze przyducha..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TOmaSZ Posted June 15 Share Posted June 15 Co roku o tej porze jak mocniej popada przyducha co za debile tam robią? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiksjusz Posted June 15 Share Posted June 15 2 hours ago, raftik said: Zgloszone Wioś odrazu przez tel powiedział ze przyducha..... O to mają nowe tłumaczenie, bo mi rok temu powiedzieli że to zanieczyszczenie spowodowane przez intensywne opady deszczu i co za tym idzie wypłukanie syfu ze zbiorników osadowych autostrady Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoldenCatches Posted June 16 Share Posted June 16 Rzeszów nie posiada oczyszczalni ścieków kutasiarz który rególuje zapora utrzymuje za niski stan wody który z połączeniem ścieków robi trujące stężenie np tam gdzie najwiecej padło w okolicach Trzebowniska jest Mleczarnia i wogóle wszystkie biznesy zawsze robią kontrolowany zrzut ścieków zawsze przed wszelkiego rodzajami świąt bo w dniu święta WIOS (Wojewódzki Inspektorat Ochrony Środowiskanie) nie pracuje i nie ma jak podjechać po próbki wody a jak zadzwonice to powiedzą wam w słuchawce ze przyducha albo po deszczach obmyło autostrady z klocków hamulcowych i olei.... Tagrze czym by PZW nie zarybiło i tak wszystko padnie powyzej 50 cm bo ma wysokie wymagania tlenowo chemiczne i tak np co roku padaja te ryby te ktore zamieszkują przy denną warstwe wody tj. sandacz, okoń, brzana, certa, kiełb, leszcz, itd natomiast ryby wystepujące w górnych wartstwach rzeki przezywają czyli boleń, ukleja, płoć, itp oczywiscie sama chemia zabija ryby nie tylko w dniu zrzutu ścieków bo jest to takze proces długotrwały i z nadmiarów tworzą sie roznego rodzaju glony toxyczne dla ryb ktore uśmiercają ryby w ciągu całego roku nawet w zimie jak wszyscy spią i nic nie wiedzą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mescalito Posted June 17 Share Posted June 17 On 16.06.2022 at 10:42, GoldenCatches said: Rzeszów nie posiada oczyszczalni ścieków kutasiarz który rególuje zapora utrzymuje za niski stan wody który z połączeniem ścieków robi trujące stężenie np tam gdzie najwiecej padło w okolicach Trzebowniska jest Mleczarnia i wogóle wszystkie biznesy zawsze robią kontrolowany zrzut ścieków zawsze przed wszelkiego rodzajami świąt bo w dniu święta WIOS (Wojewódzki Inspektorat Ochrony Środowiskanie) nie pracuje i nie ma jak podjechać po próbki wody a jak zadzwonice to powiedzą wam w słuchawce ze przyducha albo po deszczach obmyło autostrady z klocków hamulcowych i olei.... Tagrze czym by PZW nie zarybiło i tak wszystko padnie powyzej 50 cm bo ma wysokie wymagania tlenowo chemiczne i tak np co roku padaja te ryby te ktore zamieszkują przy denną warstwe wody tj. sandacz, okoń, brzana, certa, kiełb, leszcz, itd natomiast ryby wystepujące w górnych wartstwach rzeki przezywają czyli boleń, ukleja, płoć, itp oczywiscie sama chemia zabija ryby nie tylko w dniu zrzutu ścieków bo jest to takze proces długotrwały i z nadmiarów tworzą sie roznego rodzaju glony toxyczne dla ryb ktore uśmiercają ryby w ciągu całego roku nawet w zimie jak wszyscy spią i nic nie wiedzą. Nauczyciel od języka polskiego nie ogarnie tego.. 😁 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TOmaSZ Posted June 17 Share Posted June 17 Wczoraj byłem i nie widziałem żeby coś płynęło rozmawiałem z wędkarzem spotkanym nad wodą i też nic nie widział.Brzegi też "czyste". Więc może to były małe ilości? Jutro pewnie ide na trupka próbować pierwszy raz w tym roku może coś siadnie fajnego Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrekP10 Posted June 18 Share Posted June 18 A woda do łowienia czysta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michciu Posted June 25 Share Posted June 25 Cześć, Panowie nie wiecie czemu na Wisłoku w Krośnie stan wody jest niski, a kolor to taka lekka kawa? Nie ma żadnych opadów a woda brudna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mireq Posted June 25 Share Posted June 25 5 hours ago, Michciu said: Cześć, Panowie nie wiecie czemu na Wisłoku w Krośnie stan wody jest niski, a kolor to taka lekka kawa? Nie ma żadnych opadów a woda brudna. W okolicach Boguchwały jest podobnie, woda bardzo niska ale brudna, może nie kawa z mlekiem ale jest brudna. Mimo tego udało mi się złowić 4 klenie w tym jednego ładnego. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
emzet Posted June 30 Share Posted June 30 (edited) Gratuluje Mireq ja od 3 dni próbuje w okolicy Strzyżowa i nawet klenia nie widziałem. Obrotówki, małe woblerki, smużaki… nic. Jeden boleń się skusił, witka do 9g ale spadł. Woda zmącona. Edited June 30 by emzet Link to comment Share on other sites More sharing options...
mano Posted July 1 Share Posted July 1 (edited) 20 hours ago, emzet said: Gratuluje Mireq ja od 3 dni próbuje w okolicy Strzyżowa i nawet klenia nie widziałem. Obrotówki, małe woblerki, smużaki… nic. Jeden boleń się skusił, witka do 9g ale spadł. Woda zmącona. koło Strzyżowa jest tragedia z rybą, szkoda czasu. Widać jaki jest rybostan po "Kleniu Wisłoka" Edited July 1 by mano Link to comment Share on other sites More sharing options...
emzet Posted July 1 Share Posted July 1 1 hour ago, mano said: koło Strzyżowa jest tragedia z rybą, szkoda czasu. Widać jaki jest rybostan po "Kleniu Wisłoka" Ale co może być tego powodem? Jeszcze 2 lata temu jak tu przyjeżdżałem trafiał się klenik czy okoń. 10 lat wstecz to nawet szczupak. Teraz dosłownie nic a przepłynąłem na belly kilka kilometrów od ujścia Stobnicy do mostu w Żarnowej gdzie brzegi w dużej większości praktycznie niedostępne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raftik Posted July 1 Share Posted July 1 Kormorany Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haratacz Posted July 1 Share Posted July 1 W Wisłoku zostały tylko 10 cm krąpie i leszczyki Link to comment Share on other sites More sharing options...
TOmaSZ Posted July 1 Share Posted July 1 Co tu odwalają??? Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haratacz Posted July 1 Share Posted July 1 Reset stacji pomiarowej ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
www2020 Posted July 2 Share Posted July 2 17 hours ago, TOmaSZ said: Co tu odwalają??? Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Cześć. Możesz podać stronę internetową tego zrzutu? Dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haratacz Posted July 2 Share Posted July 2 27 minutes ago, www2020 said: Cześć. Możesz podać stronę internetową tego zrzutu? Dzięki. https://monitoring.prospect.pl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mireq Posted July 2 Share Posted July 2 Sezon brzanowy rozpoczęty Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
TOmaSZ Posted July 2 Share Posted July 2 Piękna że takie ryby są jeszcze w Wisłoku nie chce się wierzyć Gratulacje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts