krs Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 Przejeżdżałem dzisiaj koło zalewu, widok jak na załączonych obrazkach. Kilka postów temu pisałem o oczyszczaniu zbiornika czy jak to napisane jest na stronie gminy Kuryłówka "Przywrócenie różnorodności biologicznej w zbiorniku.." , miało to miejsce całkiem niedawno. Tutaj link do artykułu: http://www.kurylowka.pl/asp/pl_start.asp?typ=13&menu=19&sub=193&dzialy=19&akcja=artykul&artykul=1590 fragment tekstu opisującego tą inwestycje: "Efektem realizacji projektu będzie przywrócenie właściwego stanu ekologicznego zbiornika wodnego poprzez likwidację zakwitów sinic, bioremediację biologiczną..." Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
orzech Posted August 22, 2020 Share Posted August 22, 2020 Efekt oczyszczania piorunujący .I zaraz będzie że to wszystko wina nadmiernego nęcenia !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stiff43 Posted August 22, 2020 Share Posted August 22, 2020 ze zdjęć to faktycznie słabo to wygląda Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted March 14, 2021 Share Posted March 14, 2021 Przejeżdzałem dzisiaj rowerem koło zalewu, na większości zbiornika lodu brak jedynie w okolicach tamy jeszcze się utrzymuje. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
DawidĆwikła Posted March 14, 2021 Share Posted March 14, 2021 Ja siedziałem z feederkiem,wynik mozna powiedzieć że przyzwoity,2 kleniki i leszczyk ,woda lodowata jeszcze także wypad jak najbardziej udany Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted March 20, 2021 Share Posted March 20, 2021 Tymczasem na Ożannie Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
muzzy123 Posted March 21, 2021 Share Posted March 21, 2021 Widzę że w tym roku Państwo Polskie poważnie podchodzi do ochrony tarlisk... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gajowy Marucha Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 W dniu 20.03.2021 o 20:49, krs napisał: Tymczasem na Ożannie Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Mam nadzieję, że to nasi, a nie zielone ludziki ze wschodu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shim Posted May 9, 2021 Share Posted May 9, 2021 To prawda że dziś padł sandacz 95cm? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoldenCatches Posted May 10, 2021 Share Posted May 10, 2021 13 hours ago, Shim said: To prawda że dziś padł sandacz 95cm? zdechł ? czy kłusole tarlaka wyciągli ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted May 30, 2021 Share Posted May 30, 2021 Dzisiaj na Ożannie zawody, przyjechałem chwile porzucać ale sensu nie było w takim tłumie Jak się później okazało zawody WKS, super czas i miejsce na tego typu imprezy Link to comment Share on other sites More sharing options...
ORINOKO Posted May 30, 2021 Share Posted May 30, 2021 1 godzinę temu, krs napisał: Dzisiaj na Ożannie zawody, przyjechałem chwile porzucać ale sensu nie było w takim tłumie Jak się później okazało zawody WKS, super czas i miejsce na tego typu imprezy Szkoda tylko, że same pistolety siadały ? ale kilka rodzynek od 51 do 53 zostało złowionych. Ogólnie ryba aktywna ale wszystko krótkie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted November 29, 2021 Share Posted November 29, 2021 Odwiedziłem kilka dni temu Ożanne, od strony wlotu złotki nie ma przejścia, jak widać na załączonym obrazku jest ogrodzenie, przejść sie po krzakach jakoś da ale jak ktos chcial przejsc cały zalew turystycznie to już nie ma takiej opcji, gmina porobiła ludziom chodniki praktycznie dookoła zbiornika a tu taka niespodzianka. Nie znam sytuacji własnościowej i co się tam wydarzyło ale myśle że miejscowe władze powinny jakoś ten problem rozwiązać, wędkarze sobie poradzą ale okoliczni mieszkańcy będą mieli pod górke Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted December 5, 2021 Share Posted December 5, 2021 Odwiedziłem w sobotę nasze jedyne czynne bajoro w okolicy, łowić można było tylko na wlocie Złotki, reszta pod lodem, porzucałem z pół godzinki, oczywiście brań nie było, generalnie bardzo słaby sezon jeżeli chodzi o drapieżnika na Ożannie, może przez to że mało jeździłem ale poprzednie sezony wydaje mi się że były zdecydowanie lepsze pod tym względem. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbigniew Posted December 5, 2021 Author Share Posted December 5, 2021 2 godziny temu, krs napisał: Odwiedziłem w sobotę nasze jedyne czynne bajoro w okolicy, łowić można było tylko na wlocie Złotki, reszta pod lodem, porzucałem z pół godzinki, oczywiście brań nie było, generalnie bardzo słaby sezon jeżeli chodzi o drapieżnika na Ożannie, może przez to że mało jeździłem ale sezony wydaje mi się że były zdecydowanie lepsze pod tym względem. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować ,, może przez to że mało jeździłem,, To może być. No rewelacji nie ma szczególne gdy zrobiło się chłodniej. Latem że szczupakiem nie było najgorzej. Trafiał się też mały sandacz i boleń. Na fotce ryba z 1 grudnia. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted December 5, 2021 Share Posted December 5, 2021 W lecie nie łowiłem , niewiele wyjazdów w październiku i listopadzie, jedyna większa ryba to podobny boleń i jeden wymiarowy sandacz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek698 Posted June 9, 2022 Share Posted June 9, 2022 Orientuje się ktoś jak sytuacja z boleniami na ożannie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mescalito Posted June 13, 2022 Share Posted June 13, 2022 Na brzegu ich nie widać, pewnie pływają pod powierzchnią.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted January 2 Share Posted January 2 Wybrałem się po robocie nad Ożannę w celu otworzenia sezonu okoniowego, możliwość podziwiania zachodu słońca nad wodą PZW (za jedyne 450zł) bezcenne Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shim Posted January 4 Share Posted January 4 (edited) 13 godzin temu, tomek96 napisał:szczupaków w wannie Edited January 4 by Shim Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted August 9 Share Posted August 9 Na zalewie pojawiła się tabliczka informująca o zakazie używania sprzętu motorowodnego, może ktoś ma informacje czy ten zakaz obejmuje też silniki elektryczne? To że na spalinie pływać nie wolno to ogólnie wiadomo, ciekawy jestem czy to jakeś nowe ograniczenia.. Przeszedłem zalew dookoła, porzucałem i jak to bywa nie zaliczyłem nawet brania ale to tłumaczę brakiem umiejętności wędkarskich bo ryby tam napewno pzw nawpuszczało jak myślę w opór. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts