r.l Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 Byłem ostatnio na Ropie ale też bez brań. Łowi może ktoś na tej rzece. Jak wyniki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pittspeed Posted March 16, 2011 Share Posted March 16, 2011 ja bym połowił, ale jeszcze nie miałem przyjemności, napisz coś więcej o występujących gatunkach i czego jest najwięcej, i dojazd do rzeki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomass Posted March 16, 2011 Share Posted March 16, 2011 Słyszałem o wielkich kleniach z Ropy, sam mialem ochote sie tam kiedys wybrac, ale zaparcia nie bylo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
r.l Posted March 17, 2011 Author Share Posted March 17, 2011 Co do Ropy to ryba tam jest. Są ładnae klenie, brzany i sporo świnki. Po powodzi ciężko o lipienia i pstrąga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
beret Posted March 20, 2011 Share Posted March 20, 2011 Kolego na jakim odcinku Ropy wędkujesz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
r.l Posted March 20, 2011 Author Share Posted March 20, 2011 Na odcinku należącym do PZW Krosno Link to comment Share on other sites More sharing options...
beret Posted March 20, 2011 Share Posted March 20, 2011 Trafiłeś w tamtym roku jakieś sandacze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
r.l Posted March 20, 2011 Author Share Posted March 20, 2011 Łowię głównie na muszkę. Brat czasami spininguje ale sandacza jeszcze nie miał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RICARDO Posted July 21, 2011 Share Posted July 21, 2011 A mam pytanko czy czasami w ostatnich latach na odcinki od Biecza w stronę Jasła nie zabrali się za regulację Ropy?Bo jechałem w zimie z nart z Magury i coś tak jakby ją wyprostowali czy mi się zdawało?Może mi ktoś coś na ten temat powiedzieć dzięki z a odpowiedz. Szkoda by było jak by ją "naprawiali" bo piękna jest ta Rzeka;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
KONIO Posted July 21, 2011 Share Posted July 21, 2011 A mam pytanko czy czasami w ostatnich latach na odcinki od Biecza w stronę Jasła nie zabrali się za regulację Ropy?Bo jechałem w zimie z nart z Magury i coś tak jakby ją wyprostowali czy mi się zdawało?Może mi ktoś coś na ten temat powiedzieć dzięki z a odpowiedz.Szkoda by było jak by ją "naprawiali" bo piękna jest ta Rzeka;) Koło Biecza to nie wiem, ale do Skołyszyna od jasła jakieś 10 km chyba nic nie ruszane, napewno poprawiali wały przeciwpowodziowe po ubiegłorocznej powodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RICARDO Posted July 22, 2011 Share Posted July 22, 2011 Dzięki KONIO za odpowiedz,mam nadzieję że głupi pomysł z tą regulacją komuś nie spasuje bo było by kiepsko fajna ta Ropa było by szkoda jak by wyprostowali rzekę Link to comment Share on other sites More sharing options...
r.l Posted July 24, 2011 Author Share Posted July 24, 2011 Duży wpływ na zmianę koryta miała zeszłoroczna powódź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RICARDO Posted July 24, 2011 Share Posted July 24, 2011 (edited) Powodzie będą częstsze zwłaszcza epizody z ponad skalowymi opadami deszczu w krótkim czasie i tego nie unikniemy, ale to jest rzeka i jak sobie popłynie tak ma ,jest to naturalne ukształtowanie koryta rzeki ,ale szkoda by było żeby ludzie ją chcieli naprawiać... Edited July 24, 2011 by RICARDO Link to comment Share on other sites More sharing options...
r.l Posted October 23, 2011 Author Share Posted October 23, 2011 Wędkował ktoś ostatnio na Ropie? Ja byłem z muchówką miałem jednego małego lipienia i kilka małych pstrągów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olo1 Posted December 11, 2011 Share Posted December 11, 2011 Byłem wczoraj na ropie, woda nic się tam nie zmieniła, nadal płyną jakieś gluty. Do łowienia idealna lekko trącona woda. Łowiłem z kolegą na spina,gumy,woblery. Ogólnie kicha ja złowiłem dwa marne kleniki a okoń ani nie ruszył. Link to comment Share on other sites More sharing options...
uchal Posted March 25, 2012 Share Posted March 25, 2012 W Bieczu również woda płynie swoim biegiem . Wczorajsze wędkowanie na Jasielskim odcinku zakończone sukcesem : Kleń 48cm i kilka mniejszych . Wszystkie rybki na gumke . Woda z dnia na dzień coraz czystsza , czego nie można powiedzieć o Jasiołce bo tu woda jeszcze mocno przymącona! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fly Posted April 15, 2012 Share Posted April 15, 2012 Jak z pstrągiem i lipieniem? Mamy zamiar uderzyć na Ropę w okolicach Trzcinicy i Biecza teraz na okres Maturek Link to comment Share on other sites More sharing options...
r.l Posted April 15, 2012 Author Share Posted April 15, 2012 Byłem w zeszłym tygodniu ale woda jeszcze za zimna. Może teraz będzie ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KONIO Posted May 2, 2012 Share Posted May 2, 2012 Wczorajszy wypadzik, niestety bez szaleństwa ze strony rybek.Ale widoki piękne.Pozdrawiam! Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
RICARDO Posted May 2, 2012 Share Posted May 2, 2012 O tak dzikie rzeki ...jest ich coraz mniej:mad: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sztanc Posted May 10, 2012 Share Posted May 10, 2012 Pytanie do kolegów z Jasła i okolic, jaka woda na Ropie i Wisłoce poniżej Jasła? Planuję jutro pomachać muchówka, ale nie wiem czy warto i czy da się wejść do rzeki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
olo1 Posted May 10, 2012 Share Posted May 10, 2012 Witam, dzisiaj byłem na Wisłoce woda idealna na spina, troszkę podniesiona i trącona.Wyniki słabe, a Ropy nie widziałem to nie pomogę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KONIO Posted May 11, 2012 Share Posted May 11, 2012 Wszystkie 3 rzeki podniesione(Ropa, Jasiołka, Wisłoka) woda lekko trącona, taka kawa ni kawa.Na muszkę może być ciężko.Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sztanc Posted May 11, 2012 Share Posted May 11, 2012 Dzięki, wymiękam dzisiaj:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
uchal Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Dzisiaj miałem przyjemność łowić na jednym z dopływów Ropy w Bieczu. Efekt to 3 pstrągi do 20 cm i jeden wychudzony 30-tak . Ale dzionek zaliczam do udanych Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts