kropek26 Posted October 20, 2021 Share Posted October 20, 2021 4 minuty temu, dany_76 napisał: A co to ta trzecia fotka? 🧐 Tak martwa mamuśka pstrąga pełna ikry. Szkoda bo fajnie by było jak by się wytarła , ale nie stety coś musiało jej się stać że zdechła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GryDis Posted October 20, 2021 Share Posted October 20, 2021 Nie zdechłą tylko została zabita.wydra,lub norka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmorsznik Posted October 21, 2021 Share Posted October 21, 2021 Wydra poluje żeby przeżyć, taką ma naturę . Zabija tylko człowiek ( podobno istota rozumna). Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmorsznik Posted October 27, 2021 Share Posted October 27, 2021 Dzisiejszy przyłów przy łowieniu okoni , najgorsze jest to , że ani jeden okoń nie powiesił się na kiju . Nie miałem nawet brania a łowiłem w miejscu z którego udawało się złowić po 20 , 30 okoni , może być to spowodowane ... ( niektórzy wiedzą o czym mówię ). Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
damien79 Posted October 27, 2021 Share Posted October 27, 2021 (edited) pojawieniem się w tym miejscu największego człekoksztaltnego kormorana w okolicy...zgadlem? Edited October 27, 2021 by damien79 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmorsznik Posted October 27, 2021 Share Posted October 27, 2021 Niestety tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
LEMAR Posted October 28, 2021 Share Posted October 28, 2021 Zapomniałem zmierzyć😀 z tych emocji-ale ok 60cm, dobrze odpasiona brzana. Na okoniowy ultralajt dała sporo emocji. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
doloredragon666 Posted November 10, 2021 Share Posted November 10, 2021 Cześć, wybieram się pierwszy raz spróbować swoich sił na Sanie z królową brzaną, ale w wersji klasyczny feeder. Planuję uderzyć na odcinek nizinny w okolice Dynowa. Mam do Was bardzo serdeczną prośbę - nie chodzi mi tutaj o zdradzanie swojej super tajnej miejscówki, ale będę bardzo wdzięczny, jeśli podzielicie się ze mną informacją na temat głębszych odcinków rzeki w tej okolicy. Mam tylko jeden dzień wolny i półtorej godziny dojazdy i nie bardzo mam jak przeznaczyć pół dnia na szukanie spotu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelgibadlo Posted November 10, 2021 Share Posted November 10, 2021 Witaj, Jedź sobie tę che wyżej do Bachorza. Tam masz bardzo fajna wodę na Brzanę właśnie do metod gruntowych. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmorsznik Posted November 10, 2021 Share Posted November 10, 2021 Złowiony przed chwilą, listopadowy kleń, 49 cm. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
doloredragon666 Posted November 11, 2021 Share Posted November 11, 2021 15 godzin temu, pawelgibadlo napisał: Witaj, Jedź sobie tę che wyżej do Bachorza. Tam masz bardzo fajna wodę na Brzanę właśnie do metod gruntowych. Pozdrawiam Wielkie dzięki za podpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmorsznik Posted November 14, 2021 Share Posted November 14, 2021 Dzisiejszy kleń , 45 cm. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
doloredragon666 Posted November 14, 2021 Share Posted November 14, 2021 2 godziny temu, zmorsznik napisał: Dzisiejszy kleń , 45 cm. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Gratulacje! U mnie tylko takie małe kluseczki się dziś meldowały, ale i tak jestem zadowolony, że udało się coś wyskrobać. Tyle, że nie z Sanu, a Wisłoki. @zmorsznik te dwa ostatnie klenie, które tu wrzucałeś zostały złowione po zmroku? Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmorsznik Posted November 15, 2021 Share Posted November 15, 2021 Było już ciemno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubson Posted December 16, 2021 Share Posted December 16, 2021 Materiał nagrany parę lat temu w lipcu lub sierpniu. Pstrągi biły w szybko prowadzonego woblera boleniowego. Akurat była lipa z boleniami u mnie na Wisłoku, więc sprawdziłem refleks kropków Link to comment Share on other sites More sharing options...
uchal Posted December 23, 2021 Share Posted December 23, 2021 Głowatka 74 cm zamiast klenia na gumkę około 4cm i zestaw do 9 gr. Walko trwała 15 min. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosy Posted December 24, 2021 Share Posted December 24, 2021 Nie pomyliłeś się kolego z wielkością przynęty?:) Wydaje mi się regulamin w tej okolicy nie dopuszcza w okresie ochronnym pstrąga potokowego tak małych przynęt. Pzdrw Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robertoo Posted December 24, 2021 Share Posted December 24, 2021 1 minutę temu, bosy napisał: Wydaje mi się No właśnie wydaje Ci się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gpel Posted December 24, 2021 Share Posted December 24, 2021 1 godzinę temu, bosy napisał: Nie pomyliłeś się kolego z wielkością przynęty?:) Wydaje mi się regulamin w tej okolicy nie dopuszcza w okresie ochronnym pstrąga potokowego tak małych przynęt. Pzdrw A skąd wiesz jaka to okolica? Link to comment Share on other sites More sharing options...
halfdanTheBlack Posted December 24, 2021 Share Posted December 24, 2021 Mi się wydaje, że regulamin dopuszcza. Niestety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosy Posted December 24, 2021 Share Posted December 24, 2021 (edited) Ja w takim razie w niewiedzy na tych odcinkach zimą zawsze stosowałem muchy powyżej 12 cm. A i tak miałem często pstrągi jako przyłów! 2 godziny temu, gpel napisał: A skąd wiesz jaka to okolica? Są fotki przecież pzdrw wszystkich Edited December 24, 2021 by bosy dodanie informacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
halfdanTheBlack Posted December 24, 2021 Share Posted December 24, 2021 (edited) 42 minuty temu, bosy napisał: Ja w takim razie w niewiedzy na tych odcinkach zimą zawsze stosowałem muchy powyżej 12 cm. I to się chwali. Na Os jest zapis, że od września strimery powyżej 15cm. Na zwykłym odcinku wydaje mi się, że kiedyś było coś podobnego, ale teraz chyba nie ma. Dziwne to, bo chyba ci co łowią przyznają, że mimo wszystko głównie łowi się tam pstrągi, a nie okonie czy klenie. W styczniu tego roku byli tacy zapaleńcy co pod mostem w Postołowie chodzili "za kleniem". Edited December 24, 2021 by halfdanTheBlack Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robertoo Posted December 24, 2021 Share Posted December 24, 2021 Od mostu w Postołowie w górę, streamery musiały być większe jak 15 cm a teraz to nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gpel Posted December 24, 2021 Share Posted December 24, 2021 Gościu złowił piękną Głowatkę, może jego ryba życia. Zamiast mu pogratulować, to od razu atak na niego. A moze zazdrość? 😜 A tak w ogóle jaki wymiar ma teraz głowacica? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robertoo Posted December 24, 2021 Share Posted December 24, 2021 Nie ma żadnego hejtu,ja swoje wszystkie głowatki też złowiłem na małe przynęty.Najwiekszą na aglię 1 i żyłkę 0.16. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts