tomipasuje Posted June 18 Share Posted June 18 Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości. Mark Twain To tak na koniec wywodu o niskiej wartości małych ryb w ekosystemie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacob1993 Posted June 18 Share Posted June 18 Akurat nie bo również jestem przeciwnikiem zawodów . Karp nie ma żadnej wartości w ekosystemie bo nie pochodzi stąd . Drobnicy akurat nie łowie świadomie chyba że na żywca sumowego ale to ryby raczej 25cm + . Jak mi zostaną to wypuszczam nie rozdeptuje. Zobacz sobie zdjęcia jak np wygląda brzeg po zawodawach ma szymanowicach dolnych leży masa zdechłego karasia i leszcza . Zawody to patologia ale taki jest ich efekt.lepsze takie zawody niż na bitej rybie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rrs1914 Posted June 18 Share Posted June 18 Tak dla przypomnienia. Wędkarstwo to od zarania dziejów zdobywanie żywności. Kłucie zwierzyny dla zabawy, wyniku czy rywalizacji to Sadyzm. Dlatego choć jedną rybkę w roku zabieram do domu. Chyba nic w tym złego nie ma. ...wiem że odezwa się przeciw mnie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cichy Posted Tuesday at 01:18 PM Share Posted Tuesday at 01:18 PM Jak ma się sytuacja z sumem na Czarnej, pływa coś jeszcze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eloolo22 Posted Tuesday at 06:22 PM Share Posted Tuesday at 06:22 PM Pływa napewno. Presja zauważalnie wzrosła wystarczy na weekendzie przejść się i popatrzeć ilu sumiarzy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts