Jump to content

Opłata za kartę rybacką .

brokotbg10

Recommended Posts

Witam

Mam 15 lat i jestem zainteresowany łowieniem ryb. Rok temu miałem wykupiona karte za ok.15zł mój kolega kupił karte w Tarnobrzegu tego roku za ok.110zł. i może łowić chyba do ukończenia 18 roku życia. Prosze o odpowiedż.

Pozdrawiam.

Witaj. kiedys na forum był podobny temat więc opcja "szukaj" byłaby tu jak najbardziej poprawna. Do ukończenia 16 roku życia płacisz 75 % mniej po 16 roku płacisz 50 % i to jest chyba do ukończenia nauki bądź 26 roku życia.Opłaty sa roczne.Na dany rok ważne od 1 I do 31 XII, na stronie PZW powinieneś mieć wyokości opłat.Pozdrawiam

• 3 weeks later...

Nie ma czegoś takiego jak opłata za spinningowanie czy łowienie metodami spławikowo gruntowymi.Jest jedna opłata na rzeki i zbiorniki nizinne + ewentualnie możesz dokupić na wody górskie. A składka wygląda mniej wiecej tak - opłata członkowska + wody nizinne + ewentualnie górskie

Witaj. Jeżeli masz 15 lat i chcesz sobie wyrobić kartę to zapłacisz jakieś 75-80zł bez dopłat. Tam będziesz mieć drobne opłaty w urzędzie miasta (10zł za adnotację chyba).

Aaaa i to opłacasz na cały rok. Nie masz tak , że łapiesz do 18 roku życia. Co roku opłacasz kolego kartę normalnie. Z kartą wędkarską możesz łapać na dwie wędki + spining. Oczywiście możesz robić sobie dopłaty na inne koła lub rzeki górskie.

schiza źle napisałeś :P żeby kolega nie pomyślał (gdyby regulaminu nie chciało się przeczytać) że może wrzucić dwa grunty czy spławiki do wody a z boku spiningować ;) albo jedno albo drugie, zanim nawet zaczniesz starać się o kartę proponuję poczytać regulamin na stronie PZW na 2011 rok.

A nie ma czegoś takiego jak "egzamin":D na kartę wędkarską bo mnie straszyli jak wyrabiałem i pamiętam że się uczyłem na pamięć wszystkiego:eek: