brokotbg10 Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 Witam Mam 15 lat i jestem zainteresowany łowieniem ryb. Rok temu miałem wykupiona karte za ok.15zł mój kolega kupił karte w Tarnobrzegu tego roku za ok.110zł. i może łowić chyba do ukończenia 18 roku życia. Prosze o odpowiedż. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karol Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 Witaj. kiedys na forum był podobny temat więc opcja "szukaj" byłaby tu jak najbardziej poprawna. Do ukończenia 16 roku życia płacisz 75 % mniej po 16 roku płacisz 50 % i to jest chyba do ukończenia nauki bądź 26 roku życia.Opłaty sa roczne.Na dany rok ważne od 1 I do 31 XII, na stronie PZW powinieneś mieć wyokości opłat.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
brokotbg10 Posted May 25, 2011 Author Share Posted May 25, 2011 Dowiedziałem się że na rzeki ze spinningiem kosztuję 101 zł a + coś tam i + na wody stojące razem ok. 160 zł. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karol Posted May 25, 2011 Share Posted May 25, 2011 Nie ma czegoś takiego jak opłata za spinningowanie czy łowienie metodami spławikowo gruntowymi.Jest jedna opłata na rzeki i zbiorniki nizinne + ewentualnie możesz dokupić na wody górskie. A składka wygląda mniej wiecej tak - opłata członkowska + wody nizinne + ewentualnie górskie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pittspeed Posted May 25, 2011 Share Posted May 25, 2011 Opłata za kartę rybacką chyba wędkarską Link to comment Share on other sites More sharing options...
Schizaaa Posted May 26, 2011 Share Posted May 26, 2011 Witaj. Jeżeli masz 15 lat i chcesz sobie wyrobić kartę to zapłacisz jakieś 75-80zł bez dopłat. Tam będziesz mieć drobne opłaty w urzędzie miasta (10zł za adnotację chyba). Aaaa i to opłacasz na cały rok. Nie masz tak , że łapiesz do 18 roku życia. Co roku opłacasz kolego kartę normalnie. Z kartą wędkarską możesz łapać na dwie wędki + spining. Oczywiście możesz robić sobie dopłaty na inne koła lub rzeki górskie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
justfilied233 Posted May 28, 2011 Share Posted May 28, 2011 schiza źle napisałeś żeby kolega nie pomyślał (gdyby regulaminu nie chciało się przeczytać) że może wrzucić dwa grunty czy spławiki do wody a z boku spiningować albo jedno albo drugie, zanim nawet zaczniesz starać się o kartę proponuję poczytać regulamin na stronie PZW na 2011 rok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brokotbg10 Posted May 31, 2011 Author Share Posted May 31, 2011 Ok dzięki za pomoc ;] Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 A nie ma czegoś takiego jak "egzamin":D na kartę wędkarską bo mnie straszyli jak wyrabiałem i pamiętam że się uczyłem na pamięć wszystkiego:eek: Link to comment Share on other sites More sharing options...
biedula Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 heh egzamin, nie te czasy Link to comment Share on other sites More sharing options...
justfilied233 Posted June 4, 2011 Share Posted June 4, 2011 w moim przypadku to były pytania o podstawowe wg mnie najpotrzebniejsze rzeczy czyli wymiary ochronne ryb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts