biedula Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 Jest ktoś w posiadaniu tego samochodu z silnikiem Diesla? Wady, zalety? Myślałem już o paru markach i chyba zdecyduje się na Francuza:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregg_84 Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 Hej Odnośnie silnika się nie będę wypowiadał, bo nie wiem jak jest. Ale znajomy ma benzynę 1.1, chyba coś koło rocznika 2003 i ostatnio regenerował tylną belkę za jedyne 1000 zł. Także radze poczytać fora na temat tego samochodu. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuJu Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 a 1000 zł to dużo czy mało? bo w niektórych samochodach za jeden wahacz zapłacisz 2;). Każdy samochód ma swoje wady. W samochodach koncernu PSA są często problemy z elektryką. Zawieszenia też wymagają uwagi - tzn. trzeba je robić zanim się popsują, koszt jest dużo mniejszy - ale dają komfort prowadzenia. A belka skrętna jest dobrym rozwiązaniem dla wędkarzy bo w bagażniku masz więcej miejsca Pozdrawiam, Szczęśliwy posiadacz francuza ( a w zasadzie francuzki bo u nich samochód - une voiture - jest rodzaju żeńskiego:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuJu Posted May 10, 2011 Share Posted May 10, 2011 Zapomniałem dodać - francuzkie silniki są akurat znane z dobrej strony - np słyszałem że jeden z silników (akurat benzynowych) jest standardowo używany przez wszystkie koncerny paliwowe do testów paliwa ze względu na kulturę pracy i powtarzalność wyników. Diesle też niczego sobie, szczególnie wolnossące, jeżeli ktoś lubi spokojną jazdę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
biedula Posted May 30, 2011 Author Share Posted May 30, 2011 Kupiłem z 1.9D, podobno żywotne silniki. Klakson nie działa. Oprócz tego na wyłączonej stacyjce pobiera mi 120mA, co kończy się wyładowaniem akumulatora. Są tu jacyś elektrycy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapala Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Niewyczerpalna kopalnia wiedzy na temat samochodów i nie tylko;) http://www.elektroda.pl/rtvforum/forum231.html "Utrzymuję" 3 szt czyli jeden swój plus dwa sióstr:D ta strona towarzyszy mi od zawsze inaczej poszedł bym z torbami:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pittspeed Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 http://www.autocentrum.pl/auta/ to najlepsza stronka wdg mnie, można porównać wszystkie samochody, zarówno pod wzg technicznym jak i ekonomicznym jak kupowałem ostatnie auto to trochę czasu spędziłem czytając najważniejsze rzeczy i porównując auta polecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
KONIO Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Witam elektrykiem nie jestem:D ale znajomy miał podobny problem w WV Passat i co się okazało centralny zamek w tylnych drzwiach robił zwarcie i pobierał prąd, banalna usterka ale trzeba było się nakombinowac żeby ją zlokalizowac:D wymieniony zamek i hula teraz ok:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter13 Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Jestem posiadaczem 206 tylko benzyny 98 rok produkcji,ale w czwartek bedzie LPG.Co w nim zrobiłem to faktycznie belke z tyłu koszt 700 zł,przebieg 178 tys.km.,i komplet wachaczy koszt kpl 170,reszta to juz eksploatacja.To sa najdrosze koszty,co moze sie popsuc.Ceny tarcz klockow,amortyzatorow,koncowek drazka filtry,takie same jak u innych,czasy ze byly drogie w utrzymaniu Francuzy i Japonczyki dawno sie skonczyły.A tak w nawiasie koszt naprawy belki z tyłu u innych producentow to koledzy maja golf IV,550zł,Vectra B ponad 600,zaznacze ze sa to młodsze roczniki niz moj.Reszte informacji na temat 206 mozesz znalesc na http://www.206club.net/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts