geo Posted May 14, 2011 Share Posted May 14, 2011 Witam zainteresowanych.Wisła powoli spada do normalnego poziomu i niedługo czas spływów:).Jeżeli jest ktoś chętny na taką jednodniową eskapadę zapraszam.Potrzebny jest wam środek pływający(bezpieczny) i ruszamy.Ja mogę załatwić transport nad wodę i z powrotem(jakieś 9 osó do mego miejsca zamieszkania(pod Mielcem).Póki co mam miejsca zajęta jeśli chodzi o mój jacht ale możliwe że kompan pójdzie do pracy więc mogę zabrać jednego na pokład. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszZ Posted May 14, 2011 Share Posted May 14, 2011 Ja z koleżką i moim Kolibri byśmy się pisali na coś takiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo Posted May 14, 2011 Author Share Posted May 14, 2011 Ja z koleżką i moim Kolibri byśmy się pisali na coś takiego tylko się z znowuż nie strój Łukaszu..:D:D O was od razu pomyślałem jako o pewniakach na ten wypad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszZ Posted May 14, 2011 Share Posted May 14, 2011 Tylko musimy normalne kotwice zmotać bo ta prowizorka która mamy teraz woła o pomstę do nieba. Cel wyprawy jest jakiś konkretny czy wszystko co się rusza w wodzie będzie na celowniku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo Posted May 14, 2011 Author Share Posted May 14, 2011 Odcinek Otałęż- Prom.Miejscówki są różnorodna więc można łowić od klenia po szczupaka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
opelot Posted May 15, 2011 Share Posted May 15, 2011 Pomysł ciekawy. :)Nie byłem na tym odcinku Wisł, wędkowałem tylko w okolicach Tarnobrzega i mam kilka pytań: 1) w jakiej miejscowości jest ten prom, o którym wspominasz jako mecie spływu; 2) termin; 3) co z powrotem, na silnikach w górę Wisły, czy .... ? P.S . Jak termin spasuje - to jestem chętny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo Posted May 15, 2011 Author Share Posted May 15, 2011 1.start miejscowość Otałęż,meta prom Gliny Małe. 2.Termin tak naprawdę pokazuje woda,bo musi oscylować w granicach 160 cm,ale wstępnie to pierwsza niedziela czerwca tj 5. 3.Spotykamy się u mnie,jedziemy busem odwozi nas kierowca w miejsce startu i odbiera na mecie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
opelot Posted May 15, 2011 Share Posted May 15, 2011 Ja myślę o swoim "pływadełku":), ale technicznie jest to do dogrania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
esox34 Posted May 15, 2011 Share Posted May 15, 2011 no zapowiada się niezły spływ, nie przymierzając jak tratwami na dunajcu oby tylko ryby przy takim dopisały Link to comment Share on other sites More sharing options...
koyot Posted May 24, 2011 Share Posted May 24, 2011 Geo polecam trase do mostu w Nagnajowie przed Tarnobrzegiem Twój Bus może Was odebrać pod mostem, dobry dojazd Marudziłeś na zlocie że słabo u Ciebie z Sandaczem Gwarantuje że na trasie od kanału w połancu do mostu w Nagnajowie na bank złapiecie sandacze to już inna WIsła niż Twoja kleniowo-boleniowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
koyot Posted May 24, 2011 Share Posted May 24, 2011 praktycznie kończysz spływ /Gliny Małe/ zaledwie 3-4 km od elektrwoni Połaniec od której zaczyna sie woda sandaczowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo Posted May 24, 2011 Author Share Posted May 24, 2011 od elektrwoni Połaniec od której zaczyna sie woda sandaczowa Wszystko się zgadza kolego koyot,widzę że masz niezłe info o tym kawałku Wisły:),ale takie rybki jak szczupak czy sandacz wolę łowić na jesień bo to zupełne inne rybki .Poza tym spływ zawsze traktowałem jako kleniowo boleniowa wyprawa,pomijając częsty przyłów okoń,szczupak,brzana:D.Jeśli chodzi o sandacze to szczerze wolę łowić je z brzegu,na rzece stukanie z pontonu po dnie nie jest zbyt efektywne...a dawno przeszło mi szukanie sandałów pod burtami z woblerami za 20 zł:mad:chyba wiesz o czym mówię.Tak czy siak jeśli tam łowiłeś to wiesz o czym mówię.pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo Posted May 30, 2011 Author Share Posted May 30, 2011 Panowie przypominam zainteresowanym o spływie:D.Wszystko zostaje jak było.Podobno pogoda ma dopisać.Rozumiem że pan LukaszZ ze swoim składem się pojawi?Na tygodniu podam godz spotkania u mnie celem wyjazdu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koyot Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 czy może ktoś posiada wolna miejscóweczke w "Gumie"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszZ Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Panowie przypominam zainteresowanym o spływie:D.Wszystko zostaje jak było.Podobno pogoda ma dopisać.Rozumiem że pan LukaszZ ze swoim składem się pojawi?Na tygodniu podam godz spotkania u mnie celem wyjazdu. Panie kochany nasz kolibri z załogą czeka na niedzielę więc o ile pogoda się nie spierdzieli to płyniemy. ps: dalej nie mamy odpowiedniej kotwicy wiec gdyby ktoś miał coś takiego porzyczyc na jeden wyjazd bede wdzieczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Chętnie by,m zobaczył relację ze spływu na stronie głównej. Już widzę ten tytuł. PSW czyli... Pierwszy Spływ Wiślany:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo Posted May 31, 2011 Author Share Posted May 31, 2011 O godz.spływu poinformuję na tygodniu(środa,czwartek),jeśli chodzi o wolne miejsce również.Jeśli chodzi o resztę myślę że będzie w porządku.Panie Łukaszu kotwica się znajdzie,ciężka bo typowo wiślana,ale lepsza taka niż piwo w worku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszZ Posted June 1, 2011 Share Posted June 1, 2011 Piwo w worku tak ale co najwyżej do utrzymywania jego stałej, niskiej temperatury Panowie nikt więcej się nie skusi na wiślaną przygodę? Ja lustro zabiorę więc postaram się o jakąś porządną fotorelację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo Posted June 1, 2011 Author Share Posted June 1, 2011 Miejmy nadzieję że wszystko się poukłada do niedzieli,bo na dzień dzisiejszy woda jest za wysoka na skuteczne i przyjemne wędkowania z pontonu.W piątek podejmiemy decyzję odnośnie wyprawy,gdyż w burzę nie ma się gdzie na Wiśle schować oprócz wysokich drzew .Jeżeli nie da rady w tę niedzielę przekładamy na następna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo Posted June 3, 2011 Author Share Posted June 3, 2011 Panowie jako że organizuje ten spływ,stwierdzam co było do przewidzenia woda poszła w górę i podniesie się bardziej po ostatnich opadach. Kilka już odbyłem w takim okresie więc wiem że nie ma sensu ładząc się że np znajdziemy rafkę gdzie będą biły kleniska.Przekładamy wszystko na następny tydzień. Zostaje wszystko tak jak było,zapewniam transport w obie strony chętni mili widziani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koyot Posted June 21, 2011 Share Posted June 21, 2011 Panie organizatorze proponuje 3 lipca - na suma zapolujemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo Posted June 22, 2011 Author Share Posted June 22, 2011 Temat ucichł z powodu pogody i wody..Termin ustalony zasady zostają te same. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszZ Posted June 22, 2011 Share Posted June 22, 2011 Znaczy się co, 3ci? Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo Posted June 22, 2011 Author Share Posted June 22, 2011 tak jest panie,no chyba ze skład z''kolibry'' nie da rady to ustalimy rezerwowy:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
koyot Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 GEO a może przedłużyć tarse do mostu w Zadusznikach ? to tylko kilka kilometrów a tereny juz sandaczowo-sumowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts