Dj.McG Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Witam Ostatnio wodowałem ponton i jak po paru godzinach wracałem na miejsce tam gdzie stał mój samochód jacyś wedkarze się rozsiedli , generalnie udało sie z powrotem wydostać na brzeg ale miedzy wędziskami strasznie cieżko manewrować Może mi ktoś z was podać dobrą miejscówe do wodowania ta zeby samochód był blisko wody i nie było z powrotem na brzeg problemów.
rapala Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 @Dj.McG moja rada jest taka abyś zawsze samochód zostawiał jak najbliżej wody nawet 1-2m od niej:D.Typowego miejsca do slipowania niestety nie znajdziesz więc każdy się woduje gdzie tylko miejsce na to pozwala.Mi się jeszcze nie zdarzyło żeby ktoś w chamski sposób się rozsiadł z wędkami w miejscu gdzie się wodowałem i tym samym uniemożliwiał mi wciągnięcie pontonu na przyczepkę.Ale gdyby taka sytuacja miała miejsce to uznał bym że mam do czynienia z jakimś chamem i postąpił bym równie po chamsku a więc piątka i do przodu:D.Wtedy to miałbym w d... jego żyłki!Oczywiście jest to sytuacja ekstremalna i jak już wyżej napisałem nie miałem jeszcze takiego przypadku aby nie mieć wolnego "korytarzyka" na dobicie do brzegu.Na Wilczej jest czasami duże "obłożenie" brzegów i bardziej jest problem z zwodowaniem się a powrót to już pestka:D.
mapet77 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Aż się prosi, aby "gospodarz" wody zbudował jeden slip z prawdziwego zdarzenia, z wygodnym, bezpiecznym dojazdem i parkingiem obok. Ale widocznie "gospodarzowi" zależy, aby jak najmniej środków pływających poruszało się po zalewie.
Recommended Posts