krs Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Łowi ktoś na te gumki ? Wyglądają ciekawie, nie wiem tylko jak pracują w wodzie Interesują mnie modele od 8cm w górę. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
LukaszZ Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Łowi ktoś na te gumki ? Wyglądają ciekawie, nie wiem tylko jak pracują w wodzie Interesują mnie modele od 8cm w górę. To nie jest czasem 'tajna' broń @rapali? Kolega też ma te gumeczki, pracują bardzo fajnie szczególnie w opadzie ale sukcesów jeszcze nie odnotował.
rapala Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Tajna broń.Tak jak napisał @LukaszZ,dobra praca i fajne wykonanie do opadu zmiękczam im troszkę ogonek.Jedyny mankament to często odklejające się oczka podczas przebijania hakiem ale "Kropelka" załatwia to raz a dobrze;).Osobiście posiadam tej firmy http://www.sklepy.abc24.pl/default.asp?kat=65583&pro=413673 ale widzę że to bliźniaczy produkt;). Jesienią,używam głównie największych modeli 14cm,które dozbrajam dodatkowo w kotwicę.Kilka szczupaków i sandaczy już się na nich poznało:D. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
krs Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 W takim razie zakupię kilka szt. 8 i 11cm, @rapala napisz jeszcze jak tuningujesz ogonek ?
rapala Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Na fotce to chyba trochę widać ,miejsce "przegubu" po prostu traktuję zapalniczką.Tylko w mniejszych modelach trzeba uważać aby nie przedobrzyć!Ale najlepiej zrobić to w domu i zanurzyć ogonek na chwilę w gorącej wodzie;).
krs Posted July 7, 2011 Author Posted July 7, 2011 Kilka sztuk gumek dotarło do mnie. Są bardzo solidne, szczególnie te większe, mam nadzieje że sprawdzą się na jesiennych szczupakach. Z ciekawości wziąłem inną gumkę Berkley`a Ripple Shad, ta z kolei śmierdzi niemiłosiernie, nie wiem czym była nasączana ale wali od niej nieciekawie Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Recommended Posts