Gochu Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 PSW istnieje już kilka lat. Przez ten okres ewoluowało ze zwykłego forum wędkarskiego w zjawisko społeczne. Jest kopalnią wiedzy na temat praktyki wędkarskiej ale też przepisów prawnych i etyki. Czy najwyższy czas żeby społeczność PSW udzieliła sie społecznie? Pisze to, ponieważ jeden z Waszych kolegów potrzebuje wsparcia i pomocy. 1200km od Rzeszowa, na północy Niemiec swoja łódke zakotwiczył na jakis czas kolega @Gochu. W promieniu 50km od Gromitz nie ma dostepu do prasy wędkarskiej w jezyku polskim. Nie była by mu potrzebna gdyby nie fakt, że nie ma czasu na wękowanie. Nie ma tez stałego dostepu do internetu co uniemożliwia korzystanie z artykułów zamieszczonych w sieci. Chciałbym zorganizować zbiórke prasy, książek, filmów DVD o tematyce wędkarskiej aby ulżyć biedakowi w męczarniach (jeszcze 3 miesiące). Oczywiście wszystko po powrocie zwracam z na(piwo)wiązką. POMOŻECIE!? Z dalekiego kraju pozdrawiam Gochu
rapala Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Z mojej strony możesz liczyć na kilkanaście kilo:).Wszystko masz za free,ewentualnie mała kistka złotego płynu:).
Gochu Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Biorąc pod uwagę, że nie mam zbyt wiele czasu wolnego...jedna sztuka na dzien wystarczy czyli jakies 80 do końca pobytu... i jak najwiecej o karpiowaniu!
rapala Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 @Gochu,będzie też coś o karpiach,pozostaje tylko kwestia odbioru;)
Leszek Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Mam sporo egzemplarzy z lat 90-2000 Swiata Spinningu i Wędkarskiego Świata. Chętnie oddam. Tylko kwestia odbioru, lub przesyłki.
Gochu Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Dzieki za pomoc. Dzieki takim kolegom nie trace wiary w ludzi! Tak sobie pomyślałem, że ciężko bedzie zebrać to wszystko ale mam pomysł. Sezon wędkarski w pełni, każdy zagląda często do do sklepu wędkarskiego. Może by tak zostawić to w Karinie przy Warszawskiej a moja kochana druga połowa podjedzie tam, zabierze i wyśle. Powiedzmy końcem miesiąca?
rapala Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 @Gochu,nie ma sprawy daj znać ze dwa dni wcześniej jak żona będzie się wybierać na Warszawską to podrzucę.Ale tak sobie patrzę na cennik naszej kochanej Poczty Polskiej i z tego wynika że trochę będzie Cię to kosztowało:eek:.Paczka do 2kg. w obrębie Unii to coś około 60zł.Chyba że masz kogoś kto zjeżdża na jakiś czas do Polski i jak będzie wracał to Ci to podrzuci;).Ale to już Twój problem:D.
Leszek Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Zapakuję kilka egzemplarzy Wędkarskiego Świata, z napisem dla Gochu. Prosze o info kiedy podrzucić do Kariny na Warszawską.
komandos Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Gochu ja jutro rano wyjeżdżam na strzelnicę i wracam we wtorek wieczorem i dopiero w środę mogę najwcześniej dostarczyć kilkanaście egzemplarzy WW, Wędkarza Polskiego i Wędkarskiego Świata do Kariny. Napisz mi czy to nie za późno.
Gochu Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 Wszystkim serdecznie dziekuje Akcja zostaje wstrzymana ze wzgledu na to że pakuje manatki i wracam do Polski na poczatku przyszlego miesiaca Tak czy siak przy najbliższej okazji wszyscy macie u mnie butelke chłodnego napoju bogów
rapala Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Pakuj szybko manatki @Gochu to zdążysz na dwudniowy zlot PSW na Wilczej:D.
ryba7 Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Ma ktoś może jakieś gazety o wędkarstwie spiningowym na sprzedaż lub wymianę za ? Piszcie PW!
Recommended Posts