rapala Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Przypomniało mi się jeszcze jedno "łowisko" a mianowicie małe wyrobisko po żwirowe (ok.0,5ha) w Nowej Wsi.Nie bardzo wiem do jakich wód to zaliczyć ale powiedzmy że jest to "ziemia niczyja",należy prawdopodobnie do gminy albo do lokalnej oczyszczalni ścieków do budowy której właśnie z tamtąd został pobierany piasek.Nie byłem tam od kilku lat ale pamiętam że można było tam połowić karasie,karpiki,płocie,szczupaki i okonie trafiały się tez liny.Zresztą kilka lat temu sami z kolegą wpuściliśmy tam trochę trochę ryb,pozyskanych od znajomego po likwidacji stawu.Czy coś tam jeszcze ryb zostało, to nie wiem. Dla tych którzy chcą wędkować a nie mają karty mogą tam popróbować. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
charim_zaczerniei Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Ten stawik w nowej wsi odwiedzilem kilkanascie razy . Jest w nim troche bilej ryby typu ploc krap czasem karp i karas . Nie wiem jak w tej chwili bo nie lapie juz na splawik od 2 lat . w tym roku bylem kilka razy ze spininigiem i podstawowym drapieznikiem w duzej ilosci jest okon do 20 cm . Sa tez choc podejrzewam w niewielkiej ilosci okonie znacznie wieksze . W marcu poszedlem na spacer w tamte okolice i znalazlem przy brzegu martwego okonia na okolo 35 cm . Nastepnego dnia wybralem sie ze spiningiem i zalapalem kilka okoni kolo 20 cm i jednego ktory do dzisiaj jest moim rekordem 37 cm . Oprócz okoni sa tez w tym zbiorniku szczupaki jednak te na ktore ja trafilem byly bardzo male od 25-40 cm . Nigdy nie trafilem wymiarowego .
justfilied233 Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 rapal a można dokładniej bo jest kilka nowych wsi w okolicy
Dj.McG Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Kiedyś tam łowiłem okonie i małe szczupaki Karasi tez nie brakowało
rurek22 Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Nie znam tego łowiska , ale patrząc na mapę podejrzewam, że leży ono dokładnie na trasie autostrady. Więc jest możliwe, że go już nie ma.
mapet77 Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Może chodzi Wam koledzy o stawy za mleczarnią w Trzebownisku? Kolega łowi tam ładne liny i karasie. Ale łowi i (nie) wypuszcza!!!
piwgmej Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Autostrada nie przechodzi przez staw http://www.spotters.net.ua/files/images/0000048989_large.jpeg
Gochu Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Koledzy jest jakiś dojazd nad to bajorko... bo nową autostradą raczej teraz nie dojadę
rapala Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 @Gochu to lepszej wody już nie masz w okolicy:D no chyba że jedziesz tam w celu pozyskania karasi.Dawno tam nie byłem i nie chcę wprowadzać w błąd ale jeżeli chcesz tam dojechać musisz w Nowej Wsi (Zaczerskiej) odbić koło sklepu w kierunku pastwisk i ...a najlepiej zaznaczę na mapce. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować tylko jedź od strony lotniska bo od Zaczernia nie wiem czy przejedziesz z powodu budowy A4.
Gochu Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Młodego chciałem zabrać, żeby się pobawił z drobnicą
rapala Posted December 18, 2011 Author Posted December 18, 2011 (edited) Niestety ale stawek pozostanie już tylko w naszych wspomnieniach:(.Nie wiem kto i po co (pewnie względy bezpieczeństwa) kazał go zasypać a co w tym wszystkim najbardziej wku...jące to fakt że zostaje zasypywany razem ze znajdującymi się tam rybami:mad:.I nie ma znaczenia czy były tam duże czy małe ale jednak były i to dość sporo.Rozmawiałem z pewnym człowiekiem,który tam regularnie wędkował.Karpie pod 3kg. i większe,trafiały się również szczupaki ponad kilowe oraz grubsze okonie.No i oczywiście pływało tam mnóstwo karasi.Występowała tam również małże i to dość pokaźnych rozmiarów.Największą jaką udało mi się znaleźć miała ok. 25 cm.W piątek był tam kolega i niestety ciężarówki z ziemią ,z pobliskiej autostrady ,ostro kursowały tak że około środy będzie "pozamiatane":mad:. Edited December 18, 2011 by rapala
apioo Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 To można sobie tak o zasypać zbiornik wodny , nawet jeśli jest on tylko wyrobiskiem pożwirowym
ryba7 Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Przed rozpoczęciem zasypywania znajomy widział tam pełno ludzi z siatami i wyciągali co się dało lecz ryby zabierali do lodówki a nie np do Wisłoka..
mapet77 Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Szkoda wody i jej mieszkańców, jednak według zapisów RAPRyb nie wolno przenosić ryb z jednego do drugiego zbiornika bez nadzoru ichtiologa. Ja myśle, że to powinno odbywac się po konsultacji z ZG PZW lub przynajmniej z okręgowym zarządem PZW. Chociaż i tak, jak znam życie to nic by ich nie interesował taki zbiornik.
charim_zaczerniei Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Szkoda bo to bardzo dobre miejsce na grubsze okonie bylo moj najwiekszy z tego stawu to 41 cm a 35-38 bylo sporo , i wszystkie wracaly do wody a teraz, szczegolnie pamietam piekne wybarwienie okoni z tej wody ;/ szkoda bardzo
justfilied233 Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Wszyscy dobrze wiemy że PZW ma daleko w du... ryby, oni się tylko martwią o podnoszenie składek, coroczne kombinowanie z papierami i o to żeby PSR sypało mandatami w porządnych wędkarzy za brak zapisu w rejestrze, bo to prosta kasa a jak by złapali kłusownika z prawdziwego zdarzenia to by tylko zachodu z nim dużo było.
Recommended Posts