Jump to content

Recommended Posts

Posted

Łowił tam ktoś kiedyś?

Gospodarstwo Rybackie Ruda Różaniecka

Opis łowiska:

Łowisko wędkarskie jest zarybione : karpiem, amurem, szczupakiem, linem, sumem, karasiem, okoniem, płocią i jesiotrem. Obiekty stawowe gospodarstwa znajdują się na terenie gminy Cieszanów i gminy Narol obejmując powierzchnie 490 ha. Stawy gospodarstwa zasilane są wodą z czterech potoków: Różaniec, Brusieńka, Paucza i Lubówka o I klasie czystości wód.

Opis infrastruktury turystycznej:

Dla miłośników wędkarstwa przygotowno miejsca noclegowe, pole namiotowe, kąpielisko

Opis okolicy:

Ruda Różaniecka położona jest w obrębie Puszczy Solskiej na skraju Roztoczańskiego Parku Krajobrazowego w odległości 21 km od Lubaczowa i 28 km od Tomaszowa Lubelskiego.

tu link do tej stronki gdzie to znalazłem

http://www.lowiska.pl/index.php?pokaz=dodaj_lowisko&id_lowiska=51

proszę o jakie kolwiek info

pitt

• 2 weeks later...
Posted

a ja mam pytanie gdzie jest ta ruda różaniecka? i zna ktos te wode i jest w stanie cos powiedziec i karpiach tam wystepujacych?

Posted

Za dużo informacji niestety nie posiadam na temat Rudy Różanieckiej.Z tego co kolega opowiadał to przyjemne miejsce,woda,lasy i ogólnie fajny teren na wypady rodzinne.Nawet w okolicy można znaleźć gospodarstwa agroturystyczne oraz domki letniskowe http://meteor.turystyka.pl/noclegi,domki-letniskowe,ruda-rozaniecka,60.html.Byłem kilka razy w okolicach tej miejscowości i muszę przyznać że piękne tereny i na pewno warto o nich pomyśleć planując wakacyjny urlop;).Co do rybostanu to połowić można , przeważnie karpie i amury tak do 10kg ale i większe sztuki też pływają.A jakby rybki nie chciały współpracować to nie daleko jest Lubliniec Stary a tam to już można liczyć na karpie,amury i sumy 20+ a także na szczupaki i sandacze;).

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

• 3 months later...
Posted

Ma może któryś z kolegów informacje dotyczące możliwości wędkowania ze środków pływających:) na ww. wodach (Ruda, Lubliniec ) i dobrych miejsc do zwodowania, lub jakieś swieże wieści:rolleyes:

Posted
Ma może któryś z kolegów informacje dotyczące możliwości wędkowania ze środków pływających:) na ww. wodach (Ruda, Lubliniec ) i dobrych miejsc do zwodowania, lub jakieś swieże wieści:rolleyes:

Na Rudzie Różanieckiej na stawie który właściciel gospodarstwa udostępnia do wędkowania komercyjnego nie powędkujesz z pływających bo jest po prostu mały, co do kolejnego

jakie są ceny za wędkowanie na tych wodach? jest możliwość wędkowania w nocy?

Chyba 40 zł za 2 kije, odezwij się na PW to podam Ci tel do właściciela gospodarstwa

Posted

Na Rudzie byłem bodajże 3 lata temu, wtedy od wędki płaciło się 20zł za dniówkę. Zbiornik nie za duży czyli brak możliwości pływania. Jak byłem tam te 3 lata temu to obeszło się bez brań i to u każdego, jedynie walnięcie bodajże karpia i to wszystko. Ktoś tam pytał o Lubliniec, byłem tam w niedziele, zbiornik cały porósł moczarką, gdyby wzięła by większa sztuka byłby problem z wyciągnięciem jej z wody.