Jump to content

Recommended Posts

Posted

byłem wczoraj na łowisku Kamieniec w Trzcianie, szału nie bytło 2 karpiki takie na kilo, opłaty podnieśli z 11 do 15 zł, i zarybili właśnie takimi małymi karpikami, jak dla mnie to koniec zabawy na tamtym zbiorniku, powodem są małe karpie z zarybienia które tylko biorą i opłada wygórowana

Posted
Pittspeed możesz coś więcej napisać o kamieńcu w Trzcianie ?? w którym to miejscu, jeżeli mógłbyś zamieścić mapkę.

Z Rzeszowa kierujemy się na Barwinek, jak minie się Dukle to za jakieś 3-5km będzie miejscowość Trzciana, po lewej stronie będzie widać duże żwirowisko, jest tam kilka stawów, ale jeden z nich jest tylko łowiskiem specyjalnym PZW,

co do ryb, jest dużo karpia(w tamtym roku takie 2-3 kg brały najczęściej, ale zarybili znowu takimi około 40cm, i teraz one biorą przeważnie), amury od około 2kg w góre, liny, szczupaki, kiedyś pstrągi były

zezwolenie można nabyć w pobliskim sklepie (Sklep-Bar) który jest po prawej stronie ulicy, w odległości około kilometra od łowiska

licencja kosztuje 15zł

limit:

2 karpie

jeden inny gatunek

• 1 year later...
Posted

Trochę się spóźniłem ale polecam to łowisko. Dobry dojazd, duży parking, łowisko jest czyste i zadbane:) Nie złowimy w nim jeszcze dużych okazów ponieważ łowisko jest stosunkowo ''młode'' ;) Jednak możemy w nim złowić piękne szczupaki(rekord łowiska to nieco ponad metrowy okaz), karpie od 1,5 do 5kg( jak na razie z przewagą tych mniejszych) oraz pstrągi, tołpygi, amury, karasie,okonie,płocie a nawet węgorze. Osobiście jestem zadowolony z wypraw wędkarskich na tym stawie. :D

• 1 year later...
Posted

Witam,

Zamierzam wybrać sie na to łowisko w weekend majowy, ale w życiu tam jeszcze nie byłem czy był ktoś w tym roku ? jakie wyniki ? czy można rołażyć namiot ? czy warto próbować na proteine czy lepiej robaczki i kukurydza ?

Z góry dziękuje za informacje.

Posted

Byłem kilka razy w tamtym roku. Jeżeli chodzi o namiot to nie ma najmniejszego problemu z miejscem. Bardziej skuteczną przynętą będzie kukurydza i robaki niż kulki. Ale na kulki też da się coś ogarnąć :) Ryba z roku na rok jest coraz większa. Oczywiście łowisko nadal zarybiane jest karpim 1-1,5kg, ale sam osobiście w tamtym roku złowiłem karpia powyżej dozwolonego wymiaru(55+). Pływa też ładny lin i karaś :D Łowisko czyste i zadbane.

Powodzenia nad wodą :D