Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam chciałbym popytać o łowisko w Rymanowie jadę tam z wujkiem i z kolega po 1. Czy tam wgl coś złowi się na spławik??po 2 czy wgl coś tam weźmie bo nie wiem czy tam jest mało rybek :D Oni będą łowić na karpiówki ja sie jakoś wybieram na spławik to jakoś wątpię czy tam coś złowię ;/:D

Posted
Witam chciałbym popytać o łowisko w Rymanowie jadę tam z wujkiem i z kolega po 1. Czy tam wgl coś złowi się na spławik??po 2 czy wgl coś tam weźmie bo nie wiem czy tam jest mało rybek :D Oni będą łowić na karpiówki ja sie jakoś wybieram na spławik to jakoś wątpię czy tam coś złowię ;/:D

chodzi ci o Bartoszów?

w centróm Rymanowa jest tablica informacyjna PZW tam pisze wszystko o tym łowisku

minusem jest możliwośc łowienia tylko na jedną wedkę jedna osoba

co do brań, byłem tam jakieś 3 tyg temu, przejść się i porozmawiać z wedkarzami

z tego co mi wiadomo to wszystkie rybki wyłapali związkowcy z koła (karpie były tam nawet około 60cm) i wpuścili sporo karpików takich do 1,5kg MAX, oprucz tego pstrąga i amura

wyłowili kilka tołpyg takich po 20kg, i już nie trafiły spowrotem

tych inf udzielił mi wędkaz łowiący tam, nie wiem czy na 100% są prawdziwe

a tak ogólnie to brały karpiki, zazwyczaj 80% wedkaży łowi tam na grunt, na spławik również łowią ale mniej osób

tak dla rekreacki fajne łowisko, ale nie ma co liczyć na olbrzymy :)

mogę coś dodać, jadąc za rymanów jakieś 5-10km jest Zarszyn i przy drodze jest tablica Łowisko, czynne chyba od 6-22

nie byłem tam nigdy ale może warto się kiedyś wybrać, płaci się tam za łowienie i od kg również (ktoś mi kiedyś wspomniał)

• 1 year later...
Posted

Witam,

był ktoś ostatnio na stawie w Bartoszowie ? są jakieś brania ?

i ile płaci się za wstęp ? bo w tym roku jeszcze tam nie byłem

Posted (edited)

mogę coś dodać, jadąc za rymanów jakieś 5-10km jest Zarszyn i przy drodze jest tablica Łowisko, czynne chyba od 6-22

nie byłem tam nigdy ale może warto się kiedyś wybrać, płaci się tam za łowienie i od kg również (ktoś mi kiedyś wspomniał)

Własnie widziałem tą tabliczke jak jechałem do pracy do zarszyna moze ktos cos napisac o tym łowisku bo mnie tak zaciekawiło i moze sie wybiore zobaczyc co i jak

Edited by freebok
  • 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Własnie widziałem tą tabliczke jak jechałem do pracy do zarszyna moze ktos cos napisac o tym łowisku bo mnie tak zaciekawiło i moze sie wybiore zobaczyc co i jak

Trzeba napisać łowisko Besko,i wszystko się wyjaśni.