pokpo123 Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Wczoraj robiłem kulki proteinowe o zapachu truskawki. Wbiłem jedno jajko i odmierzyłem strzykawką 7ml boostera. Nie był on żadnej dobrej firmy typu mainline czy DB. Po ugotowaniu kulek powąchałem je i wcale nie pachniały tak ładnie jak gotowe kulki ze sklepu!!! Co mogło być tego przyczyną? Ps. używam miksu TB 50/50 i dodaję pokruszony pellet, płatki ryżowe, otręby, olej
johny Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Może dlatego, booster służy do przyprawiania już gotowych kulek. Polewasz sobie nim kulaski przed wrzuceniem do wody, a nie używasz jako aromatu przy gotowaniu kulek. Skołuj sobie aromat truskawkowy, użyj go do robienia kulek, a potem żeby kuleczki lepiej przyprawić, przed rzutem polej booster-em.
Guest Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Moim zdaniem, to tak: po 1 - jednego jajka używa się na 100gram miksu, więc pewnie za mało po 2 - jako aromat do kulek użyj flavouru(nie wiem czy tak się pisze:P) truskawkowego, np tb ma takowe w swojej ofercie po 3 - najlepiej gotuj swoje kulki na parze, wtedy utracą mniej substancji odżywczych Jeżeli nie masz parowaru, to zrób wszystko tak jak tutaj: http://www.tandembaits.com/index.php?art=10&arid=248 Wszystko masz ładnie pokazaną, całą procedurę kulania. Pozdrawiam, Kali
Recommended Posts