Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, przepraszam z gory jezeli cos jest nie tak z tematem.

Generalnie na rybki tak konkretnie jezdze od tego roku z kolegami ktorzy posiadaja karty, ogolnie czesto zabieram ryby do domu, na zdjeciach oczywiscie, łowienie traktuje jako swietne odprezenie i odskocznie od rzeczywistosci. Od przyszlego roku chce oplacic wszystkie skladki i byc "legalnym" wedkarzem dlatego chce przez zime skompletowac sprzet, myslalem o zestawie na grunt, czyms na splawik w pozniejszym czasie spinning. Czy jestescie mi drodzy Koledzy pomoc w doborze sprzetu, na poczatek grunt i splawik. Fajnie byloby sie zmiescic w ok 150zl za kij i ok 150zl za kolowrotek, tak zeby mi to chwile posluzylo.

PS. Czesto jezdze na zabratowke jezeli kogos interesowalyby wiesci znad wody.

Serdecznie dziekuje wszystkim ktorzy udziela rady i pomoga

Posted

Hmmm, powiem tak 300zl z czego ok 150 na kij i osobno ok 150 na kolowrotek, sprawa splawikowki to druga sprawa na ktora tez beda zarezerwowane jakies fundusze przy czym troche mniejsze niz na grunt.

Posted

Skoro najczęściej łowisz na zabratówce to na początek dobry będzie feederek jakiś plus akcesoria do wędkowania.

Za 150zł karpiówki nie kupisz, może z Jaxona (205zł) ale sztywną, dobra bolonka to jakieś 180 (Konger 188zł). Ceny mówię po Rzeszowie.

Jako tako sprzętu w takiej cenie nie znam, ale dobrym a nawet prawidłowym pomysłem będzie przejechanie się do Kariny do Rzeszowa, gdzie pan Sławek (miły gość) da pomacać kija i zobaczysz na czym to polega skoro zaczynasz dopiero.

Posted

Zdecydowanie polecam feeder. Chyba najpewniejsza metoda połowu białorybu. Masz duże możliwości jeżeli chodzi o odległość łowienia i nęcenie punktowe. Możesz dostosować się do każdych warunków na łowisku a i sprzęt nie jest wybitnie drogi. Jeżeli będziesz wybierał się do Kariny zapytaj o Jaxon Eternum lub Jaxon Grand Virtuoso. Firma może nie ma rewelacyjnej opinii ale te kije są bardzo dobre i spokojnie zmieścisz się w tej kwocie.

• 2 weeks later...
Posted

Witam, wiem ze 'odgrzewam kotleta" ale nie chce zakladac nowego tematu.Czy ktos z forumowiczow mial doczynienia z kijem mikado vanadium? Mam mozliwosc kupic takowy za 140zl nowy.Warto?

Posted (edited)

Przepraszam, oczywiscie juz podaje 360 cw do 120, waga 280g

"Mocny feeder wykonany z włókna węglowego MX-9 wzmocniony oplotem z taśmy kevlarowej. Połączenia elementów dodatkowo wzmocnione metalowymi tulejami. Charakteryzuje się średnią akcją i średnim ugięciem. " Opis z www.fisker.pl

Edited by Fighter
Posted

Jeśli chodzi o spławik to polecam Ci "bata" tak 7m. Zabawa jest przednia a i grubszą rybę spokojnie wyciągniesz choć większość twierdzi ze baty są na ukleje;) I nie potrzebujesz dużo gratów, kilka zestawów, zanęta i robale;)