Jump to content

Recommended Posts

Posted

mam karte wędkarską, ale pytam z ciekawości bo różne głosy słyszałe.. w wykazie wód PZW nie ma tego stawu... tabliczek nad wodą też nie ma wiec prywatny raczej tez nie jest... wiec chciałbym sie dowiedziec czy można tam chyba śmiało wędkować..

• 1 month later...
Posted

Podjechałem dziś zobaczyć co to za woda, rzucałem 1h różnymi kopytami, dopiero motor oil się sprawdził, jeden rzut i siadł szczupak, niestety tylko 42cm ale walczył skubany jak dwa razy większy. Wędkarzy dwóch spotkałem, ale nie wiem czy coś łowili.

• 1 year later...
Posted

Witam, lowił ktoś z kolegów na tym stawku w tym roku z efektami?? Planuje sie tam wybrać pierwszy raz w tym roku, ale chodzą słuchy, że ktoś ten staw wykupił i że nie wolno już tam łowić. Słyszał ktoś coś o tym?

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

W przeciągu dwóch lat mięsiarze przetrzebili staw jeśli chodzi o szczupaka.

Jest na pewno kilka większych sztuk.Osobiście widziałem jak nawet młode osoby do siaty ryby pakują.

Sam złowiłem tam szczupaka na 70cm to goście obok dziwili się że wypuszczam rybę:(.

Połowa Ludzi łowi tam bez karty wędkarskiej bo nikt nie wie czy tam jest potrzebna:).

Straż wędkarska jeździ tam dość często koło stawu na Wielopolkę.

Byłem świadkiem jak raz podjechali gazikiem koło rzeczki spotkali dwóch chłopaków z wędkami, którzy na ich widok zaczeli uciekać.

Panowie nic sobie z tego nie robiąc nakręcili na staw wysiedli z samochodu wyciągneli bułki i podziwiali widoki:(

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Byłem na tym stawie w sobote, woda została spuszczona:(, zostało parę oczek w których nawet skubnięcia nie odczułem:( Nie warto jechać.

Posted
Skirki dlaczego kłamiesz? Byłem wczoraj i jakoś stan wody był normalny... Wytłumacz się jakoś...

Chyba ze chodzi o inny staw, ja bylem za zapora po prawej stronie.

Posted

Przed kościołem w prawo jedziesz chwilke drogą i po lewej stronie jest staw jedziesz 50 m dalej i tam jest zapora za zaporą około 200 m jest zbiornik cukrowni do którego spuszczane są odpady z buraków wiec chyba koledze chodziło o te 2 zbiornik bo już nie jestem pewien...

Posted

Aha,to mi chodzilo o ten,ale na tym pierwszym po lewej przed zapora tez nic nie zlapalem, ktos tan na zywca zarzucil i nie wiem czy mial cos.Sorki za wprowadzenie w blad.

• 7 months later...