pokpo123 Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 No więc wczoraj kupiłem w sklepie wędkarskim roller do kulek, średnica 14mm, cena 33zł, firma ROBINSON. Dzień potem postanowiłem zrollować kulki. Zrobiłem najbardziej spoisty mix jaki chyba da się zrobić ( mąka pszenna i kukurydziana w stosunku 50/50) Wyrobiłem ciasto i przystąpiłem do zrollowania kulek proteinowych. A robiłem to tak: górną stroną rollera wyrobiłem wałeczki, zrollowałem te "kulki" lecz nie wyszły mi kulki tylko poduszki, za następnym razem owalne kulki z dziurą w środku. I próby trwały ok. 2h po czym zrobiłek kulki ręcznie. Co mogło być winą mojego niepowodzenia
rapala Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Przy rolowaniu kulek 14mm średnica wałka ciasta powinna wynosić ok.12mm. inaczej będą problemy z rolowaniem.
mapet77 Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Kolego pokpo123 sprawdź ten link, może to Cię przybliży do tematu robienia kulek...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now