Jump to content

Babionka

hycu

Recommended Posts

Witam, kiedy około 25 lat temu pierwszy raz przyjechałem na tę wodę obfitowała ona w wielkie okazy karpia, amura, szczupaka..., była to piękna czysta i rybna woda, puźniej gdy czas upływał populacja ryb zaczęła się zmniejszać z różnych powodów, dziś stan tej wody nie jest obiecujący, owszem można czasem trafić na okaz ale można by rzec jest to wyższa szkoła jazdy. Generlanie na wiekszości łowisk w naszym kraju jest podobnie tak więc Babionka pod tym względem nie różni się zbytnio od innych łowisk. Gatunki dostępne na łowisku jak napisałem wyżej czyli klasyka, kiedyś trafiały się jeszcze wielkie sumy i węgorze ale już dawno nie słyszałem by teraz ktoś złowił coś z tych gatunków.Pozdrawiam.

• 9 years later...

Na tym zarośniętym stawie przy samym brzegu pływają same wzdręgi i ukleje.  Inne gatunki ryb pływają trochę dalej od brzegu np. karpie i amury które wyskakują nad wodę. Ponadto przy brzegu widziałem też zdechłego okonia i karpia.

A na tym stawie sportowym wiem że pływają tam płocie ,wzdręgi ,krąpie ,leszcze, ukleje, karasie, karpie, amury, jazie, tołpygi i liny. A z drapieżników okonie, szczupaki, sumy, sandacze, węgorze a nawet bolenie.

• 1 year later...

Dawno nikt nie pisał o tej wodzie, do dyspozycji są 3 stawy. Weekendy licznie obsadzone przez wędkarzy na zasiadkach. Fajnie miejsce na nockę ale warto zabrać ze sobą duży worek na śmieci bo śladów poprzednich wędkarzy nie brakuje na stanowiskach. Można dojechać autem pod stanowisko o ile ma się wysokie zawieszenie. Na 3 wypady złowiłem kilka płoci i leszczy ;)

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

• 1 year later...

Wróciłem do wędkowania po dość długiej przerwie i też w nowe okolice. Na Babionke mam najbliżej chyba z wody stojącej. Może ktoś z okolic poleci jeszcze jakieś ciekawe wody lub miejsca na Sanie,na spinning czy feddera. Ato rybka z dzisiejszego wypadu. Całkiem przyzwoite Karasicho. Pozdrawiam. 

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować