Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam zamiar zakupić sobie silnik elektryczny do łodzi 3 osobowej. Pieniądze jakie mogę wydać to ok. 700zł. Zastanawiałem się nad silnikiem Yamaha M12. Może ktoś miał do czynienia z takim lub poleca coś innego?? Pzdr:)

Posted (edited)

A jaki uciąg ma ta Yamaszka wystarczy do lodzi około 350kg? Jak nic nie wypadnie to raczej zakupie ten silniczek.

Edited by Kai
  • 3 years later...
Posted

Kupiłem Osapian 55Max i jestem zadowolony. Też chciałem kupić mniejszy ale po konsultacji ze znajomymi kupiłem większy. Do tego aku żel 115ah.

Całość koszt ok 1800

Posted
Kupiłem Osapian 55Max i jestem zadowolony. Też chciałem kupić mniejszy ale po konsultacji ze znajomymi kupiłem większy. Do tego aku żel 115ah.

Całość koszt ok 1800

I to jest bardzo dobry wybór ,w przypadku pływania na dużym zbiorniku zaporowym mocy nigdy dosyć,a jeszcze jak się zepsuję pogoda i trzeba wracać na wiosłach bo brak mocy lub siadło aku to kto to przeżył zapamięta na dłuuuuuuuuugo......
  • 6 months later...
Posted

Ja osobiście polecam mocne silniki min 50 lb i do tego z maxi mazerem ,jeśli ktoś dużo pływa i na łodzi min 380 to dużo większy konfort pływania daje szybszy silnik można sprawnie poruszać się od miejscówki do miejscówki i niema problemu jak płynie się pod fale ,do tego aku 1200 Ah i można pływać 

• 5 years later...
Posted

Przyszedł czas na zakup nowego mocniejszego silnika do pontonu, mam Minn Kote 34lbs ale wypadało by założyć coś mocniejszego, ponton promarine 280, nie za duży w sam raz na jedną osobę, planuje zakupić silnik 45lbs, Haswig Osapian lub Haibo D , ten ostani ma dłuższą o rok gwarnacje, cenowo podobnie,  który wybrać ;) ?

Posted (edited)

Mam Osapiana 45/50 lbs. wersję z krótką kolumną SLIM 76 cm. z maximizerem.Ta długość kolumny jest najlepsza do pontonu.

Edited by piter
Posted

Ja w tamtym roku po 10-ciu latach zmieniłem z minn koty 32 na minn kote 45 z maximizerem i jestem zadowolony ze względu na moc i ze względu na to, że zużywa mniej prądu niż tamta 32. Używam do łódki 3,7m i pontonu 4,7m a pływam bardzo dużo od maja do końca grudnia

• 2 weeks later...
Posted

Próbował ktoś czegoś takiego?  0zaburtowy%20bateria%20litowa%20z%20plastikowym%20silnik%20zaburtowy%20elektryczne%20%C5%9Bmig%C5%82o%20do%20%C5%82odzi%20ponton&platform=AE

Proszę o info ..... z ciekawości