Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Chciałem zamówić silnik minn kota z USA bo taniej

ma ktoś jakiś namiar na sklep który by wysłał paczkę do Polski

?

Posted

Taniej?Cło,opłata przesyłki,brak gwarancji...Słyszałem również że z ewentualną naprawą może być problem,inne rozmiary części na Stany...

Posted

Witam daruj sobie takie zakupy,kiedyś kumpel wysłał mi piłę motorową.Za przesyłkę nie płaciłem za to doszło cło wyszło taniej ale nie tyle co myślałem już na starcie były problemy.Po krótkiej eksploatacji trzeba było ją poregulować nierówne obroty,potem padł ślimak co podaje olej do smarowania łańcucha w Polsce nie dostałem przyleciał więc z USA ale nie pasował więc dałem sobie spokój piła zmieniła właściciela a ja kupiłem sobie Stihla i śmigam.Nie polecam takich zakupów.

Posted

generalnie w Polsce silnik kosztuje 1000zł w Usa 169 dolarów

doliczając cło i przesyłkę nadal wychodzi taniej

co do gwarancji to muszę się dowiedzieć dokładniej ale zdaje sie ze jest miedzynarodowa

jeżeli chodzi o kompatybilnosć to silniki minn kota są robione w USA nie ma tu wersji europejskie.

Pkt.7 Regulaminu!!!

Posted (edited)
... w Polsce silnik kosztuje 1000zł w USA 169 dolarów

doliczając cło i przesyłkę nadal wychodzi taniej ...

Wątpię sklepy Amerykańskie wysyłają przesyłki tylko jakimś kurierem, a wysyłka kurierem silnika to coś około $200,- do $320,- + $169,- licząc taniej razem $369,- x 3,20 zł równa się prawie 1.200,00 zł, a gdzie cło chyba 5% liczone od ceny + kosztów przesyłki czyli 1.260,00 zł i do tego 23% VAT czyli coś około 1.550,00 zł

... co do gwarancji to muszę się dowiedzieć dokładniej ale zdaje sie ze jest miedzynarodowa ...

Tak tylko w Polsce żaden servis nie ma podpisanej umowy z Minnkotą, a importer firma Normark nie honoruje gwarancji na sprzęt pochodzący z innej niż jej sieci.

Edited by ZDZISŁAW CZEKAŁA
Posted
...jeżeli chodzi o kompatybilnosć to silniki minn kota są robione w USA nie ma tu wersji europejskie.

Z tego co czytałem na innych forach to serwisy nie chcą za bardzo bawić się z silnikami z USA z powodu innych śrub (calowe).

• 2 weeks later...
Posted
Też mam dostęp do sprzętu z USA. Jak najbardziej mogę pomóc

Czy możesz napisać ile by kosztowała kupiona przy twojej pomocy w USA echosonda LOWRANCE ELITE-5X?

I czy ew. mógłbyś mi w jej kupnie pomóc?

Posted

pływałem z ELITE-5X, niestety to była kolegi. Bardzo mi spasowała a podobno w USA można ją kupić znacznie taniej niż u nas.

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 4 weeks later...
Posted

Jeżeli Cie interesuje jeszcze oferta silnika ze stanów, to mam ojca, który siedzi już 9 lat i bardzo, bardzo czesto jest w Bass Pro Shops ;)

Mieszka w Chicago. Jak coś proszę priv, to się dogadamy ;]

• 6 months later...
Posted

Witam!

Miałbym ochotę na zakup takiej echosądy Lowrance Elite-5X DSI w usa. Z tego co widziałem w instrukcji obsługi na stronie lowrance (strona 30 i 38) http://www.lowrance.com/Root/Lowrance/DSI_COMBO_OM_EN_988-10153-001.pdf są w niej dostępne jednostki metryczne jak i język polski, czy to może być prawda? Co do ściągnięcia jej ze stanów to muszę dopytać znajomego z pracy który ma tam rodzinę.

Posted

Witam, sam ściągałem taką echosonde ze stanów poprzez jeden ze sklepów, posiada polskie menu i system metryczny

Posted
Witam

Chciałem zamówić silnik minn kota z USA bo taniej

Mam na sprzedaż 2 silniki minnkota, nówki zapakowane przywiozłem je ze stanów plus śruby dodatkowe do nich. Jak będę w Mielcu to dokładnie napisze jakiego typu są te silniki