19tomek08 Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Witam w poniedziałek zdarzyła mi się strasznie niezręczna sytuacja. Podczas pierwszego rzuty złamał mi się spining. Co dziwniejsze jest to ze cw wędki wynosi 5-25g a ja rzucałem obrotówka w rozmiarze 2. Złamanie nastąpiło w drugiej sekcji ok 20cm od złączenia. Mam pytanie czy dało by się ta wędkę jeszcze naprawić ?? czy jest w ogóle sens ?? pozdrawiam
LukaszZ Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Pewnie że da się naprawić. U nas w Mielcu Pan zaoferuje Ci wklejenie węglowej szczytówki co moim zdaniem jest średnim rozwiązaniem. Mógł byś też skontaktować się z oficjalnym dystrybutorem/producentem i próbować ściągać górną część prosto od niego. Dużo zależy od tego co to za wędka i czy warta jest zachodu.
jon987 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Witam kolego ostatnio miałem ten sam problem śmigaj do sklepu w Dębicy na ul Rzeszowskiej do pana Marka powinien temu zaradzić no chyba że jest to drogi patyk to można zrobić tak jak radził kol @ LukaszZ.Pozdrawiam
FriQ Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Jak masz na gwarancji to skorzystaj, ja pierwszego dnia złamałem spina z mojej winy bo zahaczyłem o krzak i uznali gwarancje
19tomek08 Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 Na gwarancji nie jest ponieważ dostałem ja od wujka jakieś 3 lata temu. Ta wędka to Konger Bravo 245 5-25gw Szukałem kiedyś opinii o tych wędkach i nic nie znalazłem. Chciał bym ja naprawić ponieważ super mi się na na łowi. Posiadam jeszcze wklejanke Robinson xenon i w ogóle nie czuje tej wędki. A możne ktoś z forumowiczów posiada taka wędkę i chce się jej pozbyć to bym z chęcią kupił. Na dole dodaje jeszcze zdjęcie tej złamanej części. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
jon987 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Śmigaj do Marka on to zrobi fajnie będziesz zadowolony.
matwiel Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Ja niestety również ostatnio złamałem, a dokładnie zgniotłem spining w podobnym miejscu. Byłem u Pana Marka w Dębicy ( na rzeszowskiej ), jednak po dokładniejszych oględzinach okazało się, że blank jest spękany na znacznej długości i klejenie nie ma sensu. Sprowadzenie nowej części w moim przypadku kosztuje ok 65% ceny pierwotnej wędziska (klasa budżetowa), więc jest nieopłacalne. Szkoda, bo wędka przypadła mi do gustu.
19tomek08 Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 Śmigaj do Marka on to zrobi fajnie będziesz zadowolony. Czyli jak tak mówisz to na pewno tam podejdę. Ale mam jeszcze pytanie czy po tej naprawie wędzisko będzie się zachowywać tak jak przed złamaniem ? pozdrawiam
mapet77 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Czy ręka złamana z przemieszczeniem będzie tak samo sprawna po zrośnięciu jak przed złamaniem? Chyba nie bardzo...Pozwoliłem sobie na odrobinę sarkazmu ale powiem szczerze: nie mogłem się powstrzymać. Nie sądzę, aby było tak samo...
19tomek08 Posted November 4, 2011 Author Posted November 4, 2011 Dziękuje wszystkim za opinie. Myślę ze temat do zamknięcia pozdrawiam
Recommended Posts