depeche mode Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Witam a za razem mam pytanie.Czy ktoś może mi napisać o co chodzi z moim kołowrotkiem.Podczas wymachów i wyciągania sznura z kołowrotka po chwili ( nawet gdy kołowrotek jest wyregulowany)kołowrotek zaczyna przepuszczać i robi mi sieczkę ze sznura.rozwija sie jak szalony.kołowrotek do tej pory pracował bez zarzutów .nie mam pojęcia co mu jest.próbowałem go naprawić i nic. może ktos z was wie o co chodzi.będę wdzięczny .....pozdrawiam.....
gumka Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Miałem podobną sytuacje. Wystarczyło dokręcić hamulec. Pomogło
depeche mode Posted November 5, 2011 Author Posted November 5, 2011 (edited) Miałem podobną sytuacje. Wystarczyło dokręcić hamulec. Pomogło chodzi o to że dociągam hamulec i po kilku pociągnięciach sznura znowu zaczyna wariować tak jakby sam hamulec się popuszczał..... Edited November 6, 2011 by rapala
tomekfly Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Nie wiem o który model kołowrotka chodzi, ale przy tych objawach wygląda na zabrudzony, przyrdzewiały mechanizm blokujący obroty. Gdybyś uzupełnił info, o to czego (jakiego modelu) problem dotyczy było by łatwiej pomóc.
Recommended Posts