bartosz Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Witam. Chciałbym się zapytać o studia kogoś z Politechniki lub WSiZu, gdyż trzeba mi zacząć wypytywać powoli. Jeżeli jest tu ktoś to proszę o wiadomość, nawet na priv jeśli nie tutaj. Pozdrawiam
Bastuś z Bratko Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Ja przez rok(2 semestry) studiowałem na Politechnice Rzeszowskiej, ale uznałem, że jest to zbyt proste i zmieniłem "barwy". Uprzedzając wypowiedzi w stylu "...wykładowcy są złośliwi, organizują konkursy między sobą kto wyeliminuje więcej studentów, są nastawieni wrogo, itp...". Niczego takiego nie zauważyłem, autorami takich żalów są zazwyczaj totalni leserzy, którzy imprezują a potem oczekują, że dostaną zaliczenia za "free". Naprawdę nikt tam nie oczekuje od studentów ponadludzkich wysiłków, systematyczna praca spokojnie pozwoli Ci się utrzymać. Niestety wiele osób nie jest w ogóle przyzwyczajonych do nauki...
ignac15 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 chciałbym sie was spytac czy sa tam jakies studia zwiazane z geografia??
rapala Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Pkt.7 Regulaminu!@ignac15 może decyzję o rozpoczęciu studiów jeszcze dobrze przemyśl?
matwiel Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 (edited) Uprzedzając wypowiedzi w stylu "...wykładowcy są złośliwi, organizują konkursy między sobą kto wyeliminuje więcej studentów, są nastawieni wrogo, itp...". Niczego takiego nie zauważyłem, autorami takich żalów są zazwyczaj totalni leserzy, którzy imprezują a potem oczekują, że dostaną zaliczenia za "free". Naprawdę nikt tam nie oczekuje od studentów ponadludzkich wysiłków, systematyczna praca spokojnie pozwoli Ci się utrzymać. Niestety wiele osób nie jest w ogóle przyzwyczajonych do nauki... Zgadzam się w 100% Dwa lata temu zakończyłem 5 lat nauki na Wydziale Chemicznym. Wybitnym studentem raczej nie byłem:) Nigdy nie kupowałem żadnych upominków dla prowadzących ( z wyjątkiem kwiatów dla promotora po obronie), nigdy nie składałem się na żadne prezenciki dla egzaminujących, ani o powyższych praktykach (przynajmniej na moim wydziale) nigdy nie słyszałem. A poza tym, ewentualnym upominkiem to mógłbym ale oberwać od prowadzącego i się więcej mu na oczy nie pokazywać Nie jest to wydział dla tych którzy studia kojarzą tylko z atrakcjami studenckiego życia. Edited November 24, 2011 by matwiel
bartosz Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 Rozumiem, dziękuję. Przyjmują dużo osób? Czy zależy od ilości chętnych? Bo słyszałem, że najwięcej bo i tak sie wykruszają a mam dylemat czy dodawać sobie 4 punktowany przedmiot czy lepiej się przyłożyć do 3.
Leszek Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Pkt.7 Regulaminu!@ignac15 może decyzję o rozpoczęciu studiów jeszcze dobrze przemyśl? @Rapala nie zrażaj chłopaka do nauki. Z taką pisownią pana mgr. Tesco chętnie przyjmie na kasę.
luk_hna Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Dokładnie 5 grudnia mija 5 lat od obrony mojej pracy mgr-inż na Politechnice. Świetna uczelnia, wymagała sporo pracy i potu, ale warto było. Na pewno na początek (kier. Budownictwo) trzeba sporo posiedzieć nad matematyką i fizyką... Ale to jest tak: pierwszy rok jest najłatwiejszy...tylko że człowiek uczy się studiować i tutaj jest trudność, trzeba samemu chcieć, a potem przedmioty są coraz trudniejsze (na moim roczniku zdarzyło się że na 4-tym roku kolesie siadli...hihi) ale człowiek już wie jak to łapać za rogi. Na pewno jeżeli poświęci się te kilka lat na intensywną (bardzo) pracę to później jest o wiele łatwiej w życiu.
www2020 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 (edited) Kolego musisz sie konkretnie określić jaki kierunek Ciebie intereuje. WSIZ to studia gier i zabaw:). Polibuda dla wytrwałych, wystarczy tylko chodzić od czasu do czasu na zajęcia oczywiście to wszystko zależy od danego kierunku. Temat morze. Edited November 24, 2011 by www2020
Dominik18king Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Jak ty może piszesz przez ż to polibuda ci nie pomogła .
www2020 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 (edited) Masz rację nic mi to nie pomogło. Edited November 24, 2011 by www2020
Recommended Posts