chmura_lukasz Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Panowie, Kolega z pracy oznajmił dzisiaj iż wybiera się na święta do USA jednocześnie wyrażając nieodpartą chęć przytargania z sobą wskazanych souvenirów. I tutaj kieruję do Was pytanie, jaki sprzęt niedostępny w Polsce lub lepszej jakości oferowany w USA warto kupić. Oczywiście mowa o sprzecie wędkarskim małogabarytowym (plecionki, żyłki, przynęty, kołowrotki) nie wykluczone że po przywiezieniu część sprzętu będzie do "rozdania".
rapala Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Jeżeli masz taką możliwość i potrzebę to kup sobie echosondę,niektóre modele tańsze o 50% np. kultowy modek Lowrance x125 .
bino Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Witam nie wiem ile w tym prawdy ale gdzieś czytałem że echosondy Lowrance w wersji oprogramowania 3,0 i wyższej sprzedawane na rynek amerykański po ustaleniu i wykryciu pozycji geograficznej w Europie automatycznie wyłączą i zablokują GPS oraz wyłączą j. polski oraz metryczny system miar. Gdy znajdę stronę zapodam link. Ponadto raczej nie obędzie się bez cła a wtedy cena już nie jest taka rewelacyjna.]
rapala Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 (edited) Tak ale tylko w echosondach z wyższej półki ze zintegrowanym GPS-em;).Ja polecam sonary w klasie jaką podałem.Na temat blokady było trochę np.tu http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=287810& Ponadto raczej nie obędzie się bez cła a wtedy cena już nie jest taka rewelacyjna. Zabierając jako bagaż podręczny ominiemy cło. Edited November 30, 2011 by rapala
Fly Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Trochę już późno, ale jeśli masz taką możliwość to kup kilka plecionek berkleya bo są tanie, woblery rapala po 4-5 dolarów, kołowrotki typu tica global abyss 109$ w polsce 650zł, daiwa wszystkie modele tanie.. np emblem pro 5500 dostałem za 179$ a nie 850 zł jak w polsce..
Recommended Posts