20slumsattack07 Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 podobno jest tam jakis zbiornik;] łowi tam ktos ??
MunieK Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 no tak jest tam zbiornik zaraz przy drodze ktora prowadzi na julin. czy ktos tam lowi ? mnie tam jeszcze nie bylo ale co przejezdzalem to jacys wedkarze wedkowali
20slumsattack07 Posted September 19, 2009 Author Posted September 19, 2009 a no to pewnie sie bedzie trzeba wybrac;)XD kazde łwoisko trzeba sprawdzic;PxD gdyby ktoś wiedział jak tam z rybką to moze napisac;)xD
wifer Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Zbiorniczek ten jest a może byłby ciekawy gdyby nie leżał prawie w centrum wsi. Ostatnio rozmawiałem z tamtejszymi młodszymi wędkarzami o tym co w wodzie piszczy. Robili zasiadkę na karpia i amura. Można tam dostać wymiarowe ryby ale jak wszędzie są dni bezrybne. Zapytani o szczupaka stwierdzili, że młodziaki wyłowili wszystko co miało zęby - na żywca. Brali po kilkanaście 30-40cm. Byłem tam kilka razy, zawsze trafiały się jakieś okonki i szczupaczki, ostatnio (miesiąc temu ) było całkowite bezrybie.
krs Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 W załączeniu kilka fotek tego zbiorniczka zrobione rok temu. Ze swojej strony dodam że jest tam ładny okoń, na wiosnę moglem się o tym przekonać Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
krs Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Odwiedziłem dzisiaj to małe bajorko położone w Brzózie Stadnickiej niedaleko zabytkowego XIX wiecznego - zaniedbanego! spichlerza Na części zbiorniczka niewielka ilość lodu więc spokojnie można było porzucać paposzkami i obrtówkami za okoniem. Kilka sztuk pasiastych udało się przechytrzyć. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
redfer Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Witam Zajrzałem dzisiaj pierwszy raz na ten zbiorniczek i trzy okonki po około 15 cm. dały się nabrać na gumkę. Jest tam też jeden łabędź który próbował mnie atakować ;-}
redfer Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Witam Jesli ktoś zna to bajorko to po ostatnich powodziach została tylko kałuża i zerwana droga. Pozdrawiam Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
grzesiek6051 Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Są tam jakieś ryby ?Z chęcią bym się tam wybrał ale nie wiem czy jest sens.
parrot Posted April 12, 2014 Posted April 12, 2014 Bierze coś na brzózie stadnickiej?? co byście wybrali Brzóze Stadnicką czy Królewską ?
parrot Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 Jest tam coś jeszcze? bardzo mi zależy na jakiejs informacji dotyczącej tego łowiska
krs Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 Niewiele się zmieniło odkąd fala powodziowa rozwaliła tamę, przejeżdżałem tam w zeszłym roku i oprócz krzaczorów i jakieś niewielkiej kałuży nie tam ciekawego nie było, odpuść sobie to łowisko, o ile można to coś nazwać łowiskiem.
krs Posted July 5, 2014 Posted July 5, 2014 Przejeżdżałem przez Stadnicką i cyknąłem komórką fotkę, jak widać na załączonym obrazku, po "łowisku" pozostało dno i wodorosty Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
epo Posted July 5, 2014 Posted July 5, 2014 Szkoda nawet takiego bajorka....ale widocznie inna polityka jest na rzeczy...
damon159 Posted July 6, 2014 Posted July 6, 2014 Witam. Z nie potwierdzonych wiadomości które do mnie dotarły wynika że jest przeznaczona spora suma pieniędzy na przywrócenie zbiornikowi dawnej światłości. Planowany czas rozpoczęcia prac przyszły rok. Zobaczymy ile z tego prawdy ale mam nadzieje że kiedyś będziemy mogli połowić jeszcze na tym zbiorniku. Mam do niego dosłownie parę kroków
krs Posted November 12, 2015 Posted November 12, 2015 Przejeżdżałem obok tego malowniczego zbiornika Zrobiłem kilka fotek bajorka i jak widać zostało wyremontowane, ciekawe czy jakiś okonek tam pływa, wędkujących brak. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
krs Posted November 26, 2017 Posted November 26, 2017 Na forum późno jesienny marazm, brak jest atrakcyjnych treści, trzeba czymś zapchać łamy psw, niestety nie mam atrakcyjnego materiału Przejeżdżałem dzisiaj koło sadzawki w Brzozie Stadnickiej, zatrzymałem się aby porzucać chwilkę za okoniem, wynik na zero ryby i brań, nie wiem czy w ogóle coś tam jeszcze pływa , może ktoś wie niech napisze. Ryb nie ma ale za to nad brzegiem fura śmieci leży i czeka nie wiadomo na co, pewnie aż się sama zutylizuje. Kilka fotek dla okrasy. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
krs Posted February 17, 2024 Posted February 17, 2024 Odświeżę ten dawno zapomniany wątek. Zaglądnąłem nad to bajoro, które znajduje się w niedalekiej okolicy zabytkowego spichlerza, który z tego co się okazuje jest wreszcie w trakcie remontu, to jedyna dobra informacja znad tej wody. Zbyt długo nie połowiłem zaczęło mocno padać, ale wreszcie udało się przechytrzyć rybkę, lichą co prawda ale zawsze Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Maffinka Posted February 17, 2024 Posted February 17, 2024 A zauważył ktoś, że już ten zbiornik nie jest dzierżawiony przez pzw ?
krs Posted February 17, 2024 Posted February 17, 2024 Hehe ale numer, od kiedy niby pzw tego nie dzierżawi? Dzisiaj widziałem nawet osobę wędkującą.. kto by się spodziewał że pzw zrezygnuje z tak ekskluzywnej wody
Maffinka Posted February 17, 2024 Posted February 17, 2024 W tym roku zauważyłam, że nie ma wody w rejestrze. Gmina Żołynia potwierdziła, że nie zawarli umowy z pzw na ten rok, a woda należy do skarbu państwa.
Maffinka Posted March 17, 2024 Posted March 17, 2024 Masa wzdręg w fajnym już rozmiarze i okonie Na spinning Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
gryss Posted August 30, 2024 Posted August 30, 2024 W dniu 17.02.2024 o 21:02, Maffinka napisał: W tym roku zauważyłam, że nie ma wody w rejestrze. Gmina Żołynia potwierdziła, że nie zawarli umowy z pzw na ten rok, a woda należy do skarbu państwa. czyli mozna lowic bez karty? jest to jedyne lowisko blisko mnie i mi zalezy na tym
Maffinka Posted August 30, 2024 Posted August 30, 2024 25 minut temu, gryss napisał: czyli mozna lowic bez karty? jest to jedyne lowisko blisko mnie i mi zalezy na tym Bez karty nie można. Trzeba mieć kartę, ale opłat pzw już nie. Była kontrola więc nie warto ryzykować
krs Posted August 31, 2024 Posted August 31, 2024 Pytanie czy sama karta wystarczy żeby tam łowić, nie trzeba mieć opłaty/pozwolenia Wód Polskich albo innego właściciela wody ?
Recommended Posts