Jump to content

Recommended Posts

Posted

no tak jest tam zbiornik zaraz przy drodze ktora prowadzi na julin. czy ktos tam lowi ? mnie tam jeszcze nie bylo ale co przejezdzalem to jacys wedkarze wedkowali :)

Posted

Zbiorniczek ten jest a może byłby ciekawy gdyby nie leżał prawie w centrum wsi. Ostatnio rozmawiałem z tamtejszymi młodszymi wędkarzami o tym co w wodzie piszczy. Robili zasiadkę na karpia i amura. Można tam dostać wymiarowe ryby ale jak wszędzie są dni bezrybne. Zapytani o szczupaka stwierdzili, że młodziaki wyłowili wszystko co miało zęby - na żywca. Brali po kilkanaście 30-40cm. Byłem tam kilka razy, zawsze trafiały się jakieś okonki i szczupaczki, ostatnio (miesiąc temu ) było całkowite bezrybie.

Posted

W załączeniu kilka fotek tego zbiorniczka zrobione rok temu. Ze swojej strony dodam że jest tam ładny okoń, na wiosnę moglem się o tym przekonać :)

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

• 6 months later...
Posted

Odwiedziłem dzisiaj to małe bajorko położone w Brzózie Stadnickiej niedaleko zabytkowego XIX wiecznego - zaniedbanego! spichlerza :cool: Na części zbiorniczka niewielka ilość lodu więc spokojnie można było porzucać paposzkami i obrtówkami za okoniem. Kilka sztuk pasiastych udało się przechytrzyć.

Posted

Witam

Zajrzałem dzisiaj pierwszy raz na ten zbiorniczek i trzy okonki po około 15 cm. dały się nabrać na gumkę.

Jest tam też jeden łabędź który próbował mnie atakować ;-}

• 2 months later...
Posted

Witam

Jesli ktoś zna to bajorko to po ostatnich powodziach została tylko kałuża i zerwana droga.

Pozdrawiam

• 2 years later...
  • 10 months later...
  • 3 weeks later...
Posted

Niewiele się zmieniło odkąd fala powodziowa rozwaliła tamę, przejeżdżałem tam w zeszłym roku i oprócz krzaczorów i jakieś niewielkiej kałuży nie tam ciekawego nie było, odpuść sobie to łowisko, o ile można to coś nazwać łowiskiem.

• 2 months later...
Posted

Przejeżdżałem przez Stadnicką i cyknąłem komórką fotkę, jak widać na załączonym obrazku, po "łowisku" pozostało dno i wodorosty ;)

Posted

Witam.

Z nie potwierdzonych wiadomości które do mnie dotarły wynika że jest przeznaczona spora suma pieniędzy na przywrócenie zbiornikowi dawnej światłości. Planowany czas rozpoczęcia prac przyszły rok. Zobaczymy ile z tego prawdy ale mam nadzieje że kiedyś będziemy mogli połowić jeszcze na tym zbiorniku. Mam do niego dosłownie parę kroków :D

• 1 year later...
Posted

Przejeżdżałem obok tego malowniczego zbiornika ;) Zrobiłem kilka fotek bajorka i jak widać zostało wyremontowane, ciekawe czy jakiś okonek tam pływa, wędkujących brak.

• 2 years later...
Posted

Na forum późno jesienny marazm, brak jest atrakcyjnych treści, trzeba czymś zapchać łamy psw, niestety nie mam atrakcyjnego materiału ;) Przejeżdżałem dzisiaj koło  sadzawki w Brzozie Stadnickiej, zatrzymałem się aby porzucać chwilkę   za okoniem, wynik na zero ryby i brań, nie wiem czy w ogóle coś tam jeszcze pływa , może ktoś wie niech napisze.  Ryb nie ma ale za to nad brzegiem fura śmieci leży i czeka nie wiadomo na co, pewnie aż się sama zutylizuje. Kilka fotek dla okrasy.

• 6 years later...
Posted

Odświeżę ten dawno zapomniany wątek. Zaglądnąłem nad to bajoro, które znajduje się w niedalekiej okolicy zabytkowego spichlerza, który z tego co się okazuje jest wreszcie w trakcie remontu, to jedyna dobra informacja znad tej wody. Zbyt długo nie połowiłem zaczęło mocno padać, ale wreszcie udało się przechytrzyć rybkę, lichą co prawda ale zawsze ;) 

Posted

Hehe ale numer, od kiedy niby pzw tego nie dzierżawi? Dzisiaj widziałem nawet osobę wędkującą.. kto by się spodziewał że pzw zrezygnuje z tak ekskluzywnej wody ;) 

Posted

W tym roku zauważyłam, że nie ma wody w rejestrze. Gmina Żołynia potwierdziła, że nie zawarli umowy z pzw na ten rok, a woda należy do skarbu państwa. 

• 4 weeks later...
Posted

Masa wzdręg w fajnym już rozmiarze i okonie :wub: Na spinning 

• 5 months later...
Posted
W dniu 17.02.2024 o 21:02, Maffinka napisał:

W tym roku zauważyłam, że nie ma wody w rejestrze. Gmina Żołynia potwierdziła, że nie zawarli umowy z pzw na ten rok, a woda należy do skarbu państwa. 

czyli mozna lowic bez karty? jest to jedyne lowisko blisko mnie i mi zalezy na tym 

Posted
25 minut temu, gryss napisał:

czyli mozna lowic bez karty? jest to jedyne lowisko blisko mnie i mi zalezy na tym 

Bez karty nie można. Trzeba mieć kartę, ale opłat pzw już nie. Była kontrola więc nie warto ryzykować :) 

Posted

Pytanie czy sama karta wystarczy żeby tam łowić, nie trzeba mieć opłaty/pozwolenia Wód Polskich albo innego właściciela wody ?