Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.Miał któryś z kolegów do czynienia ze świetlikami izotopowymi?Mam Stow indicator Kordy i chciałbym go oświetlić najlepiej na dłuższy czas w miarę jasnym światełkiem.

Posted

Chodzi mi o światełko które świeci jak mówią producenci kilka lat i to właśnie chyba betalighty.Próbowałem umieszczać tam zwykłe łamane świetliki,ale po złamaniu tracą one swoją regularność i jest problem z wymianą.

Posted

Miałem ale od momentu zakupu swingerów z diodami ,zrezygnowałem z nich.Jeszcze w torbie gdzieś świecą:D.Jeżeli chodzi Ci o jasność świecenia to jest to ok. 1/3 tego co masz ze świetlików (szału nie ma) a czas świecenia to kilka lat.

Posted

Będę musiał pokombinować bo te hangerki pokazują najmniejsze trącenie i na mniejszych zbiornikach,odległościach zacząłem stosować właśnie takie zamiast swingerów.Porozmawiam z elektrykiem może da się zamontować jakoś jacka do podpięcia pod sygnałki.

Posted

Na elektrykę nigdy nie miałem zajawki i oddam to koledze,który zna się na rzeczy.Podeślę mu także moje sygnałki KV 2 bo pomysł z wlutowaniem transmitera przypadł mi do gustu i z chęcią pozbędę się tych podpinanych.

Posted

Kolego przed oddaniem do elektryka sprawdź czy gniazda transmitera i przyszłego "oświetlenia" hangerów nie pokrywają się ze sobą bo coś mi się wydaje że tak:rolleyes:.Ale mogę się mylić.Przy moich XRC gniazdo podświetlenia znajduje się po lewej stronie (patrząc od przodu sygnalizatora).Możliwe że potrzebne będzie "zmostkowanie" wejścia albo przerzucenie "podświetlenia na drugie gniazdo.Tak czy inaczej elektryk powinien sobie poradzić.

P.S.Nie wiem czy przypadkiem KV2 nie ma dwóch gniazd ,jedno na transmiter a drugie na sygnalizator:rolleyes:.