czkawa Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Witam wszystkich mam jedno pytanie gdzie można kupić lub z czego zrobić odnóża do chrabąszczy. Z góry dziękuje
Dzienciol Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Fajne nóżki można zrobić z małego pióra. Wystarczy odciąć promienie zostawiając ok 0,5mm przy stosinie i mamy ciekawą "włochatą" nóżkę. Można je zrobić też z cienkich gumek, żyłki lub z izolacji kabelków stosowanych w elektronice. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
czkawa Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 Dzięki za podpowiedz własnie próbuje zrobić pierwsze w życiu chrabąszcze.
czkawa Posted February 25, 2011 Author Posted February 25, 2011 Witam panowie ponownie mam pytanie czy przy robienie chrabąszczy stosujecie dodatkowe obciążenie bo mój pierwszy chrabąszcz nie chce zamiatać tyłem tylko lubi kręcić się wokół własnej osi a może za mały ster??? Zdradzcie jakieś tajemnice rzemiosła z góry dzięki
Dzienciol Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Jeżeli nie dałeś obciążenia to tak może się kręcić. Jeżeli dałeś to ster może być za duży, albo może być pod zbyt dużym kątem. Wstaw foto wobka to coś poradzimy. Obciążenie pasuje żeby było w przedniej części i nie wyżej niż 1/3 wysokości wobka. Ale wstaw foto to będzie łatwiej ocenić dlaczego wyszła Ci wirówka.
Recommended Posts