Dominik18king Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Witam. Zakupiłem ostatnio 3 kołowrotek shimano ra 6000 i mam teraz problem. Kołowrotek ma długość 30 cm a szerokość 24. Szukam futerału na 3 takie kręcioły. Czy któryś z was może coś polecić na 3 karpiowe kołowrotki? Chce jeden duży futerał a nie 3 małe.
lenox Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Pokrowiec Tandem Baits INVADER EX Holdall 12' ft 3 wędki,JRC Defender 3 Rod 12 ft Rod Holdall albo JRC contact holdall 3 rod 12ft.Trzy uzbrojone kijki wejdą bez problemu i coś jeszcze się zmieści.Tandema masz w Makaronie a JRC na Baits.pl
luksaj Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Kolego @Dominik18king gdzie i co łowisz takim kręciłem?
mapet77 Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 (edited) luksaj Kolego @Dominik18king gdzie i co łowisz takim kręciłem? Jest to typowy kołowrotek karpiowy, więc raczej w wodzie:D Poza tym rozmiar 6000 w tym przypadku nie stanowi o wielkości korpusu tylko o pojemności szpuli. Tej wielkości kołowrotek jest jednym ze średnich wielkości używanych w karpiowaniu. Jak chcesz zobaczyć naprawdę duży kręcioł to rzuć okiem na Shimano BBLC. Kopara Ci opadnie. Dominik18king Etui, walizeczka futerał. Witam. Zakupiłem ostatnio 3 kołowrotek shimano ra 6000 i mam teraz problem. Kołowrotek ma długość 30 cm a szerokość 24. Szukam futerału na 3 takie kręcioły. Czy któryś z was może coś polecić na 3 karpiowe kołowrotki? Chce jeden duży futerał a nie 3 małe. Dominik, proponuję zaopatrzyć się w pokrowiec mieszczący trzy wędki uzbrojone w kołowrotki, lekko usztywniony o odpowiedniej długości. Jedynym minusem takiego pokrowca są jego gabaryty, w związku z czym potrzebujesz pakownego samochodu. W "osobówkach" jest problem z miejscem dla takiego pokrowca, natomiast "kombiaki" powinny sobie dać radę. Pokrowiec Tandem Baits INVADER EX Holdall 12' ft 3 wędki,JRC Defender 3 Rod 12 ft Rod Holdall albo JRC contact holdall 3 rod 12ft. Bardzo dobry przykłąd pokrowców. Ja mam taki: http://www.bristolangling.com/tackle/rod-holdalls/daiwa-infinity-12ft-6-rod-holdall.html i mieszczę swoje 3 wędziska z kołowrotkami (zostaje miejsce na czwartą) plus 3 kije możesz wsadzić "golasy" Edited February 20, 2012 by mapet77
Dominik18king Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 Nie jestem zbyt przekonany do takich pokrowców na wędki z kręciołami. Wolał bym taką powiedzmy walizeczkę na 3 kręcioły. Wędki mam 3 składy i żeby kołowrotek był na niej musiał bym je wyciągnąć z pokrowca i jakoś złączyć te 3 części żeby się nie rysowały. Co do wielkości to wkradł się mały błąd. Nie 30 cm tylko 25
rapala Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 (edited) Wędki mam 3 składy i żeby kołowrotek był na niej musiał bym je wyciągnąć z pokrowca i jakoś złączyć te 3 części żeby się nie rysowały. Żaden problem.Do pokrowców z wędziska wkładasz dwie części a dolnik z kołowrotkiem nie.Kupujesz piankę do izolowania rur,tniesz na odcinki ok.30cm i wsuwasz na górę część tam gdzie jest największa przelotka.W ten sposób, żadna część wędziska nie ma styczności ze sobą.Jak będziesz zainteresowany to mogę zapodać Ci foty mojego pokrowca z tym patentem.Od wielu lat to stosuję i sprawdza się świetnie.Kuferków nie polecam ponieważ stanowią dodatkowy bagaż o który nie trudno zapomnieć podczas pakowania gratów na zasiadkę.Dobry pokrowiec karpiowy powinien pomieścić jak najwięcej czyli kije z kołowrotkami,podbierak,marker rurkowy,tri pod ,zapasowe widełki itp.Im więcej klamotów w jednym miejscu tym lepiej;).Takie jest moje zdanie. Edited February 20, 2012 by rapala
Recommended Posts