Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam ;) Na muszkę łapię piąty sezon, ale łapałem jedynie na dopływach Wisłoki (Czarnianka, Grabinianka) oraz w Wisłoce w Lipinach, Dębicy..

I tu moje pytanie ;) Gdzie jeszcze znajdę ciekawe łowiska pstrągowe, i jakie muszki ewentualnie polecacie na daną rzekę? :)

Mam nadzieję, że moderator nie zamknie postu z byle powodu, że są takie, ale przeczytałem już wszystkie i mało mi.. ;)

Wklejajcie swoje ulubione muszki, i opisy/nazwy łowisk :)

• 5 months later...
Posted

Wisłoka powyżej miejscowości Brzostek, Kamienica, Czarnianka, Dęborzynianka itd. Na dopływach Wisłoki łowię przede wszystkim rano na krótką nimfę, wieczorem biegam z sucharem. Skuteczne wszelkiej maści imitacje larw jętek i chruścików w naturalnych, stonowanych kolorach, suche muszki to przede wszystkim agresywnie prowadzony duży chrust kiedy nie widać intensywnego żerowania z powierzchni, albo jętki - dobieram zazwyczaj w tej samej kolorystyce i wielkości jak te pojawiające się nad wodą, ale często skuteczniejsze bywają powiedzmy "o numer" większe. Sprawdź co siedzi pod kamieniami, patykami na dnie, co lata nad wodą i na to łów.