Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam zamiar kupić Konger® Carbomaxx TeamTM Feeder 390/120 na Wisłok. Macie jakieś zastrzeżenia do tych kiji?

A może wziąść 390/150?

Posted

Wg. mnie b.przeciętny feeder, jeśli tylko cena tobą kieruje to go bierz, natomiast o finezji zapomnij, ta wędka jakaś taka pałowata jest, bardziej przypomina tykę do grochu niż feedera, łowić oczywiście można ale to nie rewelacja......................Mikado robi fajne feederki, np. seria UV a z Kongera to starsze Vegi były OK.

• 2 weeks later...
Posted

Kolego jeżeli nie masz kasy albo nie chcesz jej wydawać to proponuję kupić używanego kija. W cenie wymienionych przez Ciebie patyków możesz spokojnie kupić o wiele lepszy kij z przebiegiem kilkumiesięcznym. Miej oko na giełdę tego serwisu a nie zawiedziesz się ;)

Posted (edited)

Kolego, zależy do czego chcesz używać tych feederów. Ja je posiadałem i swego czasu łowiłem karpie na kuleczkę. Nawet udało mi się dzięki nim wyholować amura 12kg, kilka karpii w przedziale 5-7kg i kilkadziesiąt mniejszych. Więc jak na takie łowienie, nie jest źle. Dosyć sztywne pałki do typowo ciężkiego łowienia. Ale od kiedy zakupiłem typowe karpiówki to nie chcę wracać do feederów. Póki co leżą sobie spokojnie i nie zamierzam ich sprzedawać, bo kto wie.. może kiedyś najdzie mnie na łowienie w rzece, czy też na mniejszych zbiornikach to będą jak cza! :D Pozdrawiam :)

Edited by Mateusz91
Posted
Myślę wziąść Mikado Golden Bay Feeder 390/140g. Będzie ok?

Będzie ok. A jeżeli nie musisz daleko rzucać to 360, będzie łatwiej podebrać rybke. :cool:

Posted
Myślę wziąść Mikado Golden Bay Feeder 390/140g. Będzie ok?

Witaj kolego , mam takie 2 federki są naprawde dobre, mam je 2 sezony i nie narzekam Tobie też napewno bedą dobrze służyć .:beer::beer::)