Jump to content

Recommended Posts

Posted

@Kali oczywiście że jest legalne!! Chociaż zdaża sie że trzeba niektórym tłumaczyć że to nie jest 3 wędka!!:-)) Co do markera to moim zdaniem wystarczy najzwyklejszy!! I oznaczysz nim łowisko oraz zbadasz głębokość!!

Posted

Dokładnie. Czasem możesz mieć jedynie problemy u niekumatych "dziadków" ze Społecznej Straży na łowiskach gdzie łowienie karpii nie jest popularne, gdy w regulaminie widnieje zapis "Zakaz stawiania bojek" bo dla nich jest to bojka. Marker wyrzucany z kija nie jest bojką.

• 2 weeks later...
Posted

Witam,

mam prośbę. Otóż przeglądam tak, różne strony odnośnie markerów, jednak w dalszym ciągu nie rozumiem sposobu jego działania. Jak to jest możliwe że przy wyrzucie marker znajduje się zaraz przy ciężarku? To że później wypuszczamy po +/- 30cm żyłki rozumiem, ale ta pierwsza faza jest dla mnie nie zrozumiała. Jakby ktoś potrafił, to proszę o wytłumaczenie mi tego.

Z góry dzięki za odpowiedz!

Pozdrawiam!

Posted

Marker jest na końcu żyłki, potem jest duży ciężarek, zamocowany przelotowo.

W chwili rzutu oba elementy są przy sobie.:)

Posted

Dodam jeszcze że można między markerem a ciężarkiem zamontować kawałek sztywnej rurki antysplątaniowej! Lub ciężarek zamontować na krótkiej żyłce lub plecionce i za pomocą krętlika lub szybkozłączki zamocować do żyłki głownej!