biedula Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Chce go kupić do smużaków na klenia, jazia. Recenzje ma ciekawą SHIMANO CATANA CX 270 UL. Co myślicie? Kupiłem na wiosnę DAIWA Megaforce Jigger 2,60m 3-18g. Beznadziejnie się nim machało i zaraz go sprzedałem,tracąc połowe wartości.
Jarek Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Bardzo sympatyczna wędeczka, własnie jestem na etapie poszukiwań nowego ulajta (mój stary jaxon już dogorywa), myślałem się szarpnąć na coś z pracowni, a tu takie cudo i za jaką cenę . O ile nie jest to ślamazarna, gnąca się do dolnika na okoniu dłoniaku klucha - to biorę w ciemno:D Pm
biedula Posted May 23, 2012 Author Posted May 23, 2012 Z recenzji wynika, że nie jest zbyt sztywna ale i nie jest też kluchowata. Jak dla mnie cena nie jest mała ale nie jest też duża. Dwie stówki za Shimno dam. @Jarek kup potestujesz i się pochwalisz Do czego będziesz ją stosował?
kubaS 1 Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Nie miałem tej wędki ale ponoć to straszny parabolik. Mi by ona nie pasowała wolę szybsze kije
LukaszZ Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Biedula odpuść sobie będzie jeszcze gorzej niż z tym kijkiem do 18gram i przynęta w nurcie, nawet najmniejsza będzie powodowała konkretne wygięcie wędki. To raczej kijek do łowienia okoni z brzegu chociaż taka klucha nie miała by dla mnie żadnego zastosowania
kubaS 1 Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Tak ogólnie shimano to bardzo wolne kije. Może zastanów się nad Kongerem Iri Lucky lub Dancer. Zastanawiałem się nad nimi ale ostatecznie zdecydowałem się na Tice Fario 9' 7-17g.Przekonało mnie jej uzbrojenie. Kijek jest trochę źle określony przez producenta-fast. Ja bym go określił na mod-fast. Do smużaków może się nie nadaje ale woblery od 2,5g i obrotówki nieźle obsługuje
biedula Posted May 23, 2012 Author Posted May 23, 2012 No to wezmę Konger World ChampionTM IRI Lucky 260 jeśli mi nikt tego nie odradzi. Będę zadowolony?
kubaS 1 Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Tak powinieneś być zadowolony A wybacz że będe niedyskretny. Dlaczego właśnie 260 ?
biedula Posted May 23, 2012 Author Posted May 23, 2012 Wydaje mi się, że akurat taką długością będę miał najdłuższy zasięg. Im dłuższy kij tym cięższy i stawia większy opór powietrza i zamach jest trudniejszy. Trzeba znaleźć taką optymalną długość. Takie moje gdybanie.
klonek02 Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Niewiem czy dalej ale wcale niedawno temu był iri lucky 260 w karinie
Jarek Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Nie miałem tej wędki ale ponoć to straszny parabolik. Mi by ona nie pasowała wolę szybsze kije Uuu to szkoda, w sumie można było się tego spodziewać (cena za dobra), trudno wstrzymam się chwilkę i kupię jednak "hand made" dla pewności. Pozdrawiam
biedula Posted May 24, 2012 Author Posted May 24, 2012 Chyba odwiedzę rzeszowskie sklepy. Nie będę kupował w ciemno.
Recommended Posts