Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jeśli jest temat na ten temat prosze o przeniesienie .

Co myślicie o tych młynkach ? ;D

KOŁOWROTEK ACE CARP 7007 MIKADO NOWOŚC 2012 GRATIS (2373893878) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

KOŁOWROTEK CAVALIER 6007 MIKADO NOWOŚC 2012 GRATIS (2373894330) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Między innymi mają być do połowu karpi , amurów tak do 10kg większych na moim łowisku niema ; < więc prosze o opinie lub innych propozycji , zależy żeby była dośc pojemna szpula takie jak w tych ; )

Posted

Coś z niższej półki, ale nie każdego stać lub nie każdy potrzebuje młynka za kilkaset złotych. Ja zaczynałem na sprzęcie z bazaru po 25zł :D I też dawałem rade, chociażby z sandaczem 4kg. W szafie leży do dzisiaj.

PS. Jeśli kołowrotek nie będzie mocno eksploatowany to myślę że pokręcisz nim przynajmniej przez ten okres gwarancyjny :)

Posted

Przez 7 lat używałem mikado z wolnym biegiem /nie pamietam modelu/ i dawały rade, teraz mam 2 okumy travertine 45 i muszę powiedzieć,że sprawiają wrażenie solidniejszych. :cool:

Posted

Moim zdaniem Okuma to chyba najlepsze rozwiązanie w tej klasie.Pokręcisz sezon i zobaczysz jak pochłonie cie karpiowanie to w przyszłości może pomyślisz o lepszym sprzęcie,na początek taki kołowrotek będzie jak znalazł.