kafel Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 Witam zbieram się do zakupu Wędka Daiwa CONNOISSUER G match 5,18/6,10m (2389024922) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - trochę droga więc mam pytanie, czy można kupić to gdzieś taniej w jakimś sprawdzonym źródle. Poza tym temat tego typu uważam za przydatny w walce z "rzeźbiącymi" nas na wszystkie strony sklepami.
Pittspeed Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 No troche to drogie jest, może używki poszukaj w sieci, będzie tańsza.
rapala Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 Po co zakładasz kolejny temat odnośnie tej wędki?Taniej?Najprostrzym rozwiązniem jest dozbieranie brakującej kwoty.
kafel Posted June 3, 2012 Author Posted June 3, 2012 Po co zakładasz kolejny temat odnośnie tej wędki?T... Czytaj dokładniej - temat tego typu uważam za przydatny w walce z "rzeźbiącymi" nas na wszystkie strony sklepami.
mapet77 Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 (edited) @salomon, jak będziemy tak rozdrabniać tematy związane z jednym przedmiotem to okaże się, że braknie miejsca na serwerze. Nie rozumiem, dlaczego nie podpiąłeś tego wątku w rozpoczętym już (przez Ciebie zresztą) temacie: http://www.fishing.org.pl/f5/wedka-daiwa-connoissuer-g-match-5-18-6-10m-2634/#post38192 Jeśli naprawdę szukasz tej wędki to myślę, że nawet 50 czy 100zł różnicy w cenie nie będzie tutaj istotnym czynnikiem. Nie przesadzasz troszeczkę? Edited June 3, 2012 by mapet77
kafel Posted June 3, 2012 Author Posted June 3, 2012 Tak, tak, macie rację. Znowu nagonka. Czekam na wiadomość z punktami karnymi:) Pozdrawiam.
robin Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 Taniej?Najprostrzym rozwiązniem jest dozbieranie brakującej kwoty. ...dla jednego najprostszym, dla innych nie do przejścia... cena wedki jednak zawodowa.
Gabriel Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 Przy aktualnym kursie funta i cenach w sklapach w UK i na zachodzie Europy - śmiem twierdzić ze to i tak bardzo dobra cena. Wrzuć w Google, sprawdź ceny w Niemczech, Holandii, UK - dolicz przesyłkę - i kup 2 sztuki u nas -bo taka jest mniej więcej różnica w cenie. Czytać, szukać ..a na końcu dopiero zadawac takie pytania. Jeżeli nie stac mnie na mercedesa ... to nie wypisuje bredni o 'rzeźbiących" sprzedawcach tylko kupuje to na co mnie stać. Żaden sklep nie będzie działał charytatywnie ... Ci ludzie naprawde nie zarabiaja kokosów, maja sezonowśc w branży, "chude lata" w okresach powodziowych .. i kupe kasy utopionej w sprzecie. Szczególnie sklepy stacjonarne - abys mógł przyjsc do sklepu -oglądnąć sprzęt a później kupić go w sieci 20% taniej. Ehh .... i jak w tym kraju ma być dobrze .... jak każdy chce byc sprytniejszy od innych i wszystko załatwić taniej ...
kafel Posted June 3, 2012 Author Posted June 3, 2012 Widzę że reprezentujesz lokalne lobby sklepikarskie. Śmiem objawić że większość sklepów internetowych ma też sklepy stacjonarne i stać ich na ustalanie cen na takim poziomie - przykład sklep w Tarnobrzegu Makarfish który wystawia rzeczy na Allegro. Próbowałeś sprzedać np. zrobione przez siebie woblerki do pana K w Rzeszowie ? Spróbuj zobaczysz ile wynosi marża. Jeżeli w miejscowych sklepach ceny będą na poziomie allegro+przesyłka to zacznę kupować. Biedni rzeszowscy sklepikarze Reasumując wolę przyjść do sklepu -oglądnąć sprzęt a później kupić go w sieci 20% taniej. Ehh .... i jak w tym kraju ma być dobrze .... jak każdy chce być sprytniejszy od innych i i rzeźbić innych jak się da ...
Mateusz91 Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 Tylko zauważ, że właściciele sklepów muszą opłacić lokale, pracowników. W Rzeszowie nie jest to tania sprawa, zwłaszcza w dobrej lokalizacji. Więc nie wiem o co takie żale. Nie chcesz, nie kupuj i masz po problemie.
robin Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 Reasumując wolę przyjść do sklepu -oglądnąć sprzęt a później kupić go w sieci 20% taniej. Ehh .... i jak w tym kraju ma być dobrze .... jak każdy chce być sprytniejszy od innych i i rzeźbić innych jak się da ... I dlatego sklepy stacjonarne padają, przykład- Muma.
kafel Posted June 3, 2012 Author Posted June 3, 2012 Kurde dzięki koledzy zrozumiałem. Jutro pójdę waszym przykładem i wzorem do pierwszego lepszego sklepu w Rzeszowie i zamówię upragnionego kija. Porozmawiam przy okazji czy im starcza na czynsz a jak nie to zacznę się targować w drugą stronę. Jak mi zostanie gotówki to Mumie wieniec kupię. Liczę na was i sklepy jak będzie krucho to i mi solidarnie - lokalnie pomożecie . Towarzysze, pomożecie? A to allegro czy inne zakupy w sieci to feeee. Jeszcze raz dziękuję, 5 lat ekonomi szlak trafił - zrozumiałem swój błąd - temat można zamknąć.
robin Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 Reasumując wolę przyjść do sklepu -oglądnąć sprzęt a później kupić go w sieci 20% taniej. Więc kupuj na allegro bez ogladania w upadłej Mumie i nie marudź o ekonomii.
Recommended Posts