SpawN Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 staw w Miłocinie... | Zdjęcia z wycieczek rowerowych - darmowy katalog zdjęć - galerie i albumy zdjęć bikestats Nie jest to wielki staw ale jest tam karaś, linek, karpik ,szczupak Wie może ktoś kto jest jego właścicielem ? i czy można tam łowić. Może ktoś z Was wie to proszę o pomoc w tej sprawie. Pozdrawiam
kubab2 Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 W tej chwili częściowo pilnowany ogólnie zakaz połowu na obecna chwile a właściciel Zespół Szkół Techniczno-Weterynaryjnych im. Bohaterów Westerplatte w Trzcianie k.Rzeszowa
mapet77 Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 Niedawno właśnie okazało się, że właścicielem stawu jest mój znajomy - właściciel sklepu "Galicja" w Babicy. Może będę miał okazję tam powędkować w tym roku...
sens Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 Chodziłem na ten staw kilka lat temu. Same niewielkie karasie, podobno ktoś słyszał o karpiach. Jeśli od tego czasu nic się nie zmieniło, to nie ma tam po co jechać.
strefab4 Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 Od tego miejsca zaczęła się moja przygoda z wędkarstwem. Karasie to były, może nadal są tam plagą! Było tam kilka amurów, jeden sam mi zerwał zestaw przy brzegu, kolega jednego wyjął. Karpie się trafiały ale rzadko, tak samo płocie. Lina to tam w życiu nie widziałem mimo intensywnych połowów ze znajomymi. Szczupaki faktycznie czasem się pluskały. Po za tym na nic więcej tam nie można było liczyć. Jak zaczynałem przygodę to można było tam łowić i nie było problemów, później przychodził jakiś "dozorca" i chciał kasować po 10zł, czasem 5. Ale jak to młodzi, nikt nie miał kasy i wracało się jak już poszedł Setka karasi to była norma by złowić w ciągu dnia. Rekord mój miał tam ok 40cm.
Sasanek Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 Byłem tam tydzień temu na ogół średnia głębokość to 30-40 cm pod spodem las moczarki. Jedyne po co tam warto pojechać to po żywce, zresztą i tak tam ciężko dojść, bo od strony drogi siatką zagrodzone. A przedzieranie przez pola za parkiem chwile zajmuje.
Adrian Piotr Szawan Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 Witam i odrazu przepraszam za odgrzewanie tego kotleta ale chciałbym się dowiedzieć czy ktoś wie dokładnie do kogo to bajorko należy i co tam pływa? Może ktoś tam był w tym roku?
Recommended Posts