krs Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 Używa ktoś z Was główek jak w temacie ? Ciekawy jestem czy patent antyzaczepowy w główkach powyżej 10g ma sens i czy się sprawdza. Mam tylko kilka lżejszych Gamakatsu 7g, których nawet nie sprawdzałem, szukam cięższych 12-15g.
Jarek Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 Robiłem kiedyś bardzo podobne, średnio to nie zaczepia - może dałem za cienki drucik ? nie wiem przy oczko grubszym miałem same pudła. Obecnie testuję sobie Ofsety z obciążeniem na łuku kolankowym, jak do tej pory zero strat... dodam że bardzo się staram Fakt że nie nie ma w sprzedaży 20g (max to chyba 12g) mi to nie przeszkadza jak zajdzie potrzeba to sam sobie zrobię Pm
texel Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Korzystając z okazji utworzonego tematu - jakie zdanie macie o główkach antyzaczepowych, czy mają sens na np. żwirowni, Wisłoku lub Strugu, jakie mają zalety i wady?
krs Posted December 30, 2012 Author Posted December 30, 2012 Używałem główek z antyzaczepem Mustada nie pamiętam dokładnie chyba 4/0, 12,5g. Miałem 3 sztuki i te 3 sztuki zerwałem na jednym wyjeździe Z pewnością uniknąłem kilku zaczepów, czuć na kiju kiedy główką stuka o zaczep i się od niego odbija. Jednak co rzut trzeba poprawiać drucik bo się często odczepia, jak dla mnie za dużo zabawy. Na płytkie łowiska lżejsza główka może się sprawdzić, do cięższego łowienia i opadu raczej bym sobie darował ze względu na koszt zakupu, lepiej kupić zwykłe główki, wyjdzie taniej
DawidĆwikła Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Czy to przeszkadza rybom? Chodzi mi o San (sandacz/sum). Szkoda by było urywać gumy a tak ;P
rapala Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 (edited) Temat był już poruszanyhttp://www.fishing.org.pl/f18/glowki-jigowe-z-antyzaczepem-2893/ Edited April 7, 2013 by rapala
Recommended Posts