Wojciechu Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 Witam wszystkich. Wszedłem w posiadanie takiego sprzętu jak na zdjęciu. Nie mogę znaleźć żadnych informacji na temat tego kija w internecie. Tyle co zdołałem odczytać to firma Shakespeare i długość 2.40 Czy ktoś wie co oznaczają te symbole i co to za kij? 1501H-240 sec.2 Action B15-40 Z góry dziekuje i pozdrawiam Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Jarek Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 Up. Nie mam pojęcia jak ten link ma się do zadanego pytania. Od siebie dodam że to model kijka na rok 92. Ciężko cokolwiek znaleźć na ten temat - jednak ceny tych modeli sugerują że nie jest to sprzęt najwyższych lotów. Pm
penkulski Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 Up. Nie mam pojęcia jak ten link ma się do zadanego pytania. Ano tak, że pod tym linkiem jest tabela oznaczeń akcji wędzisk Action B15-40 akcja B - szczytowa (sztywna) ciężar wyrzutu 15-40
Jarek Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 I wszystko jasne Lepiej napisać, ja tam na tej stronce nic nie znalazłem ( starość )
penkulski Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 Firma założona przez Williama Shakespeara o ponad 100 letniej tradycji w produkowaniu sprzętu wędkarskiego. Z powodu swojego wkładu oraz długowieczności w przemyśle sprzętu wędkarskiego, imię Shakespeare pozostaje jednym z najbardziej rozpoznawalnych marek wśród wędkarzy na całym świecie. firma chyba angielska, konkretna oldskoolowa wędka, tak czy inaczej kolega Wojciechu wie już wszystko
LukaszZ Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 Miałem ten kijek, to był mój pierwszy spinning. Tyle że posiadałem wersję teleskopową. Służył kilka ładnych lat i w końcu się złamał
Jarek Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 Shakespeare to firma legenda (za komuny) tak jak D.A.M i Abu (z tych dwóch to dobrze wspominam żyłeczki - nasze się do nich nie umywały) jakoś tak pod koniec lat 80 wpadł mi w łapki spinning spod znaku S - z Perfectem współpracował wspaniale na to combo złapałem swojego największego okonia (45 cm). Sentyment został - wędka zniknęła, w kołowrotku rozsadziło szpulki (standardowo) i poszedł do kosza. Pm
Wojciechu Posted July 9, 2012 Author Posted July 9, 2012 Dzięki wszystkim za pomoc. Nie spodziewałem się takiego odzewu no ale widze ze na forum są znawcy tematu. Sam troche łowiłem ale było to dawno temu (jakies 15 lat), tak że wypadłem juz z obiegu:) Trochę mnię ciągnie do wędkowania i chyba musze sobie trochę tematów odświeżyć Pozdrawiam
ryba7 Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 Żeby nie zakładać nowego tematu piszę w tym. Znalazłem ostatnio na strychu pudełko z starymi przynętami, jedną z nich była taka blacha ok 8cm długości i ~20g. http://www.basstackledepot.com/hopkins-no-eql-spoons.aspx Nada się na bolka?
obroncamrowek Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 A dlaczego nie? Ja kiedyś kupiłem coś takiego: http://allegro.pl/plotka-ukleja-imitacja-metal-100-skutecznosci-i2560619604.html W sumie podobne
Recommended Posts