Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich.

Wszedłem w posiadanie takiego sprzętu jak na zdjęciu. Nie mogę znaleźć żadnych informacji na temat tego kija w internecie.

Tyle co zdołałem odczytać to firma Shakespeare i długość 2.40 :)

Czy ktoś wie co oznaczają te symbole i co to za kij?

1501H-240

sec.2

Action B15-40

Z góry dziekuje i pozdrawiam

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Posted

Up. Nie mam pojęcia jak ten link ma się do zadanego pytania.

Od siebie dodam że to model kijka na rok 92.

Ciężko cokolwiek znaleźć na ten temat - jednak ceny tych modeli sugerują że nie jest to sprzęt najwyższych lotów.

Pm

Posted
Up. Nie mam pojęcia jak ten link ma się do zadanego pytania.

Ano tak, że pod tym linkiem jest tabela oznaczeń akcji wędzisk

Action B15-40

akcja B - szczytowa (sztywna) ciężar wyrzutu 15-40

Posted

Firma założona przez Williama Shakespeara o ponad 100 letniej tradycji w produkowaniu sprzętu wędkarskiego.

Z powodu swojego wkładu oraz długowieczności w przemyśle sprzętu wędkarskiego, imię Shakespeare pozostaje jednym z najbardziej rozpoznawalnych marek wśród wędkarzy na całym świecie.

firma chyba angielska, konkretna oldskoolowa wędka, tak czy inaczej kolega Wojciechu wie już wszystko

Posted

Miałem ten kijek, to był mój pierwszy spinning. Tyle że posiadałem wersję teleskopową. Służył kilka ładnych lat i w końcu się złamał :)

Posted

Shakespeare to firma legenda (za komuny) tak jak D.A.M i Abu (z tych dwóch to dobrze wspominam żyłeczki - nasze się do nich nie umywały) jakoś tak pod koniec lat 80 wpadł mi w łapki spinning spod znaku S - z Perfectem współpracował wspaniale :D na to combo złapałem swojego największego okonia (45 cm). Sentyment został - wędka zniknęła, w kołowrotku rozsadziło szpulki (standardowo) i poszedł do kosza.

Pm

Posted

Dzięki wszystkim za pomoc.

Nie spodziewałem się takiego odzewu no ale widze ze na forum są znawcy tematu.

Sam troche łowiłem ale było to dawno temu (jakies 15 lat), tak że wypadłem juz z obiegu:)

Trochę mnię ciągnie do wędkowania i chyba musze sobie trochę tematów odświeżyć:)

Pozdrawiam

• 2 months later...