Jump to content

Recommended Posts

• 6 years later...
Posted

Jest to flagowy zbiornik okręgu Tarnobrzeg. Odbywa się na nim bardzo dużo zawodów szczególnie w splawiku.  GPX okręgu także w spiningu. Mocno co roku dorybiany i co najważniejsze i dziwne w okręgu TBG dobrze pilnowany. Powstał zasilony woda z koprzywianki. Masa zakazów, przed wybraniem się warto zadzwonić do koła w klimontowie czy czasem nie obowiązuje zakaz łapania. Lub nie ma treningu lub też zawodów. Jak napiszesz metodę na jaką chcesz łapać to napisze coś o rybkach. 

Posted

To z drapieżnika to jest piękny okoń, tyle że cwaniaki stoją w trudnych miejscach, masa zaczepów. Jest ładny szczupak, sandacz, nawet sum. Najlepiej sprawdza się boczny trok lub drop shot- okoń, sandacz. Szczupak i sum to standard wobler i guma.

Posted (edited)

Na tej wodzie robotę zrobili ludzie z Klimontowa. Regulamin jest fajny, do tego niemal co dzień kontrole, baaa czasem po 2 razy na dobę... to daje efekty. Brawo dla Panów zaangażowanych w pilnowanie tego zbiornika. Byłem raz w tym roku, coś złowiłem :)  Reszta wód w okręgu jest pozostawiona sama sobie i stąd mamy obraz PZW jaki znamy z życia moczykija :) Także ta woda wygląda jak wygląda nie tyle kosztem innych wód co dzięki pracy i trudu strażników miejscowego koła.

Edited by MilanND
  • 1 month later...
Posted

Dzięki :) Byłem, faktycznie niezła inwazja. Coś tam udało się wyhaczyć. Miło że drugi wyjazd na w/w zbiornik i druga kontrola.

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Posted
W dniu 30.12.2018 o 19:10, LukaszZ napisał:

Dzięki :) Byłem, faktycznie niezła inwazja. Coś tam udało się wyhaczyć. Miło że drugi wyjazd na w/w zbiornik i druga kontrola.

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Tam codziennie rano i popołudniami są kontrole  ;)

Posted
W dniu 6.01.2019 o 21:45, Kazekkaczor napisał:

Tylko szkoda że o ten jeden... A reszta wód zdegradowana i zklusowana... 

Przede wszystkim zbiorniki nizinne zwłaszcza jeden do którego mam ogromny sentyment i wilcza wola co wolna amerykanka wciaż trwa w najlepsze