da38 Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 Może zaczniemy opisywac zdarzenia ze zbiornika Szymanowice !!!
ORINOKO Posted October 29, 2018 Posted October 29, 2018 Z ciekawości zapytam co to za zbiornik i najważniejsze pytanie. Czy coś tam pływa jeszcze i co?
Kazekkaczor Posted October 29, 2018 Posted October 29, 2018 Jest to flagowy zbiornik okręgu Tarnobrzeg. Odbywa się na nim bardzo dużo zawodów szczególnie w splawiku. GPX okręgu także w spiningu. Mocno co roku dorybiany i co najważniejsze i dziwne w okręgu TBG dobrze pilnowany. Powstał zasilony woda z koprzywianki. Masa zakazów, przed wybraniem się warto zadzwonić do koła w klimontowie czy czasem nie obowiązuje zakaz łapania. Lub nie ma treningu lub też zawodów. Jak napiszesz metodę na jaką chcesz łapać to napisze coś o rybkach.
ORINOKO Posted October 30, 2018 Posted October 30, 2018 Interesuje mnie tylko drapieżniki na spina. Słyszałem różne opowieści na jego temat i chcę porównać informacje
Kazekkaczor Posted October 30, 2018 Posted October 30, 2018 To z drapieżnika to jest piękny okoń, tyle że cwaniaki stoją w trudnych miejscach, masa zaczepów. Jest ładny szczupak, sandacz, nawet sum. Najlepiej sprawdza się boczny trok lub drop shot- okoń, sandacz. Szczupak i sum to standard wobler i guma.
ORINOKO Posted October 30, 2018 Posted October 30, 2018 Dzięki za info. Być może, że jeszcze się wybiorę w tym roku na tą wodę.
Kazekkaczor Posted October 30, 2018 Posted October 30, 2018 Spoko. Woda fajna i naprawdę dużo wniej fajnej ryby. Tylko szkoda że kosztem innych zbiorników. Ale to już schodzimy na politykę. Polamania.
MilanND Posted November 2, 2018 Posted November 2, 2018 (edited) Na tej wodzie robotę zrobili ludzie z Klimontowa. Regulamin jest fajny, do tego niemal co dzień kontrole, baaa czasem po 2 razy na dobę... to daje efekty. Brawo dla Panów zaangażowanych w pilnowanie tego zbiornika. Byłem raz w tym roku, coś złowiłem Reszta wód w okręgu jest pozostawiona sama sobie i stąd mamy obraz PZW jaki znamy z życia moczykija Także ta woda wygląda jak wygląda nie tyle kosztem innych wód co dzięki pracy i trudu strażników miejscowego koła. Edited November 2, 2018 by MilanND
LukaszZ Posted December 28, 2018 Posted December 28, 2018 Nie orientujecie się czy jest lód na Szymanowicach?
Lobosss Posted December 29, 2018 Posted December 29, 2018 Nie ma lodu, a wędkarzy jak kormoranów :0 info z dziś.
LukaszZ Posted December 30, 2018 Posted December 30, 2018 Dzięki Byłem, faktycznie niezła inwazja. Coś tam udało się wyhaczyć. Miło że drugi wyjazd na w/w zbiornik i druga kontrola. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
kriko Posted January 1, 2019 Posted January 1, 2019 W dniu 30.12.2018 o 19:10, LukaszZ napisał: Dzięki Byłem, faktycznie niezła inwazja. Coś tam udało się wyhaczyć. Miło że drugi wyjazd na w/w zbiornik i druga kontrola. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Tam codziennie rano i popołudniami są kontrole
Kazekkaczor Posted January 6, 2019 Posted January 6, 2019 Tylko szkoda że o ten jeden... A reszta wód zdegradowana i zklusowana...
kriko Posted January 11, 2019 Posted January 11, 2019 W dniu 6.01.2019 o 21:45, Kazekkaczor napisał: Tylko szkoda że o ten jeden... A reszta wód zdegradowana i zklusowana... Przede wszystkim zbiorniki nizinne zwłaszcza jeden do którego mam ogromny sentyment i wilcza wola co wolna amerykanka wciaż trwa w najlepsze
Recommended Posts