Jump to content

Recommended Posts

Posted

Aktualnie jestem sobie na wakacjach w USA u rodzinki,oczywiście nie mogłem sobie odmówić połowienia rybek;)Licencja kosztowała mnie 20 dolców na miesiąc,do jeziorka na rowerze mam 10minut.Chciałbym by w Polsce tak brały jak tutaj czyli co mniej więcej 10 minut i siedzi:eek: Karpie biorą na kukurydze,sumy też:D nie licząc małych pielęgnicowatych dziwnych rybek.Byłem dopiero dwa razy nad jeziorkiem,karpi nie liczyłem ale takie 5-7 kg to standard.Pierwszy raz zlamałem wędkę na rybie,nie wiem czy to karp był czy sum ale był duuuży a wędka była do 120gr do tego żyłka 0.35 bo innych tu nie ma:eek: Czyste szaleństwo tu jest praktycznie nikt nie łowi a amerykanie robili sobie zdjęcia z moimi rybami i chcieli je kupować:D .Karpie wyglądają jak nasze sazany ale sumy już nie bardzo,przypatrzcie się na foto:D.

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Posted

Dziś znowu zrobiłem wypadzik na rybki,wrzuciłem puszkę kukurydzy jako zanętę,założyłem pięć ziaren kuku na haczyk,poczekałem godzinkę i złapałem największą karpiowatą rybę życia :):)Na pierwszej focie moje stanowisko karpiowo-amurowe haha,czysta profanacja karpiowania ale skoro biorą to na co mi lepszy sprzęt :)ps.na moje oko to miał jakieś do 15kg ale jest tu paru expertów jak np Rapala więc na pewno będzie bardziej zorientowany ile gad mógł mieć:)

Posted

Ha,ha,ha z @rapali żaden ekspert,swojego ,kolejnego amura próbuję złowić od ...dwóch lat:D.Amurek ponad dychę ale nie to jest najważniejsze lecz to,że go złowiłeś po godzinie a ilość użytej zanęty była powalająca:D-puszka kuki.Nawet nie chcę myśleć co by się tam działo gdyby zanęcić "po naszemu":).Za dobrze masz w tych Stanach.Nie tęskno trochę za ...Wisłokiem?;)

Posted
Na pierwszej focie moje stanowisko karpiowo-amurowe haha,czysta profanacja karpiowania ale skoro biorą to na co mi lepszy sprzęt :)

Dokładnie, nie od dziś wiadomo że sprzęt nie łowi;)

Graty amurka. U nas pewnie takiego nie złowisz :) I nie chodzi tutaj o wielkość a raczej o gatunek, bo z tego to widzę to Amur Czarny, nie występujący raczej w Polskich wodach. A może się mylę? Tak czy inaczej będzie baaaardzo ciężko o takiego azjatę :) Graty:cool: