Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam Was panowie, planuje w przyszłym roku wyjechać nad Solinę na karpie, nigdy nie byłem nad soliną i dodam ze nie jestem z podkarpacia ;) Nie mam pojęcia gdzie mam się wybrać, w jake miejsce ? Możecie mi doradzić gdzie jest jakieś sensowne miejsce karpiowe, dzięki za porady ;) A i powiedzcie mi jakie smaki chodzą na solinie ? Smierdziele czy owocówki ?

Pozdrawiam ;)

Posted

Witam! Jeżeli chodzi o połów karpia na Solinie to jest to ciężka sprawa! Jak wiesz jest to *****isty zbiornik wodny i znalezienie odpowiednich miejscówek jest trudne! Proponuje najpierw zrobić parodniowy rekonesans z echo i szukać! Wiem że dość często karpiarze zasiadają w Rajskim! Jeżeli masz mało czasu to możesz skorzystać z usług przewodników wędkarskich! Bez obrazy ale wątpie żeby ktoś zdradził Ci jakąś miejscówke, bo tak jak pisałem trzeba poświęcić troche czasu aby znaleźć ciekawe miejsca!

Powodzenia

Posted

Byłem w miejscu Olchowiec tam siedzieli chlopaki przez kilka dni i mieli efekty dobre. Wywozili zanete pontonem wiadrami sypali kukurydze i siadały ładne grubaski:) pozdrawiam

Posted

Broń Boże, niee chce aby mi ktoś zdradzał swoje miejscówki (sam bym niezdradził) . Będę miał na łowienie tylko tydzień a echo nie mam.Chodzi mi o to abyście mi podpowiedzieli w jakim rejonie soliny mam szukać karpi, czy na otwartej wodzie czy bardzie w kanałach. Osobiście wydaje mi się że karpie będą w jakiś zatokach, ale tak jak mówię, nigdy nie byłem na solinie więc pytam ;)

Posted

Nie napisałeś kolego w jakim okresie będziesz wybierał sie na Soline:rolleyes: Przypuszczam, że będzie to okres wakacyjny, więc próbuj szukać karpia w zatokach (płytsza woda):) O 3 miejscach już napisaliśmy, można by sie było jeszcze zastanowić nad Wołkowyją i Zawozem:rolleyes: Przy okazji przygotuj sobie sporą ilość zanęty (kulki, pellety, kuku itp...)

Pozdrawiam:beer:

Posted

Będę się wybierał lipiec/sierpień ale dokładnie jeszcze nie wiem bo to zależy od mojego kompana ;) Dzięki za porady. jak coś połapię to dam znać. Co do zanęty, to jestem przygotowany na sypanie dywanowe, choć dużo zależy od miejsca na jakim będę siadał, ale to wyjdzie 'w praniu' :D

pozdro