Jump to content

Twistery, rippery, kopyta

geo

Recommended Posts

Panowie zakupiłem ostatnio Cherokee 10 cm ,są to gumy słynnej firmy Mann`s.Co stwierdziłem po tym weekendzie spędzonym na mojej miejscówce na Wiśle-''sandaczowa masakra ''.Branie miałem co drugi rzut rożnej wielkości mętnookich(max do 70 cm)Możliwe że trafiłem na dzionek itp,chociaż znam doskonale swoje miejsce i trafiają się dni z dobrymi braniami,ale czegoś takiego nie widziałem:eek:.Niedługo(tzn. pod koniec sezonu) relacja z jesiennych wiślanych wojaży +foty;).

Ktoś używał tej gumeczki?:D

Edited by geo

Myślę,że na taki wynik nałożyło się kilka czynników a krótko mówiąc znalazłeś się w odpowiednim miejscu,we właściwym czasie i z właściwą przynętą;).Na WW miałem podobną sytuację z jednego miejsca 7 sandaczy w 15min. i drugą trzy lata temu w ciągu 4h wyjęłliśmy z kolegą wspólnie 34 szczupaki .Te gumy są bardzo podobne do maximusów 11cm.,których używam późną jesienią;)

Dużo prawdy kolego w tym co mówisz,tak już jest z rybkami ;).Miejscówkę obławiam od września,to był pierwszy taki atak szału sandaczy.Choć nie mówię że np kolego na twoje koguty też nieźle biorą.Chociażby z tego powodu że np łatwo przy tym uciągu panującym na tym łowisku dotrzeć do dna kogutem(mniejsze opory).No ale ryby biorące cały czas w Polsce:eek::D