Michal180183 Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Witam. Mógłbym dostać od kolegów link do tabel rozmieszczenia przelotek w wędkach spinningowych? Chciałbym przezbroić mój stary kijek w przelotki fuji alconite. Wiem że rozmieszczenie przelotek New Fuji Concept jest tylko poglądowe ale bardzo ułatwiło by mi sprawę.
Michal180183 Posted December 16, 2012 Author Posted December 16, 2012 Posiadam sam blank od DAM SpeziComposite Zander Spin 1.55cm dł. CW. 20-40 g. Następny to blank od Team Dragon 2,7m Cw. 10-25g i jakiś blank G7000 IM7 2,4m. CW. 18g. Chciałbym przywrócić te blanki do życia. Dopiero zaczynam zabawę w robienie własnych wędzisk i wiem niewiele ale jakoś chcę zacząć metodą prób i błędów może uda mi się coś stworzyć Mam jeszcze pytanie, czy jest jakaś farba którą można pomalować całe blanki spinningowe żeby nie popękała podczas pracy i czy jest jakiś lakier żeby cały blank po malowaniu polakierować. Jeśli istnieją takie materiały to prosiłbym o podanie nazw. I czy w ogóle pomalowanie i polakierowanie całego blanku ma sens? Nie zmieni to sztywności lub elastyczności kija? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Recommended Posts