Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Mógłbym dostać od kolegów link do tabel rozmieszczenia przelotek w wędkach spinningowych?

Chciałbym przezbroić mój stary kijek w przelotki fuji alconite. Wiem że rozmieszczenie przelotek New Fuji Concept jest tylko poglądowe ale bardzo ułatwiło by mi sprawę.

• 2 weeks later...
Posted

Posiadam sam blank od DAM SpeziComposite Zander Spin 1.55cm dł. CW. 20-40 g. Następny to blank od Team Dragon 2,7m Cw. 10-25g i jakiś blank G7000 IM7 2,4m. CW. 18g. Chciałbym przywrócić te blanki do życia. Dopiero zaczynam zabawę w robienie własnych wędzisk i wiem niewiele ale jakoś chcę zacząć metodą prób i błędów może uda mi się coś stworzyć ;) Mam jeszcze pytanie, czy jest jakaś farba którą można pomalować całe blanki spinningowe żeby nie popękała podczas pracy i czy jest jakiś lakier żeby cały blank po malowaniu polakierować. Jeśli istnieją takie materiały to prosiłbym o podanie nazw. I czy w ogóle pomalowanie i polakierowanie całego blanku ma sens? Nie zmieni to sztywności lub elastyczności kija? Z góry dziękuję za odpowiedź.