Sasanek Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Nie chodzi mi konkretnie o ten model ale o przynęty tego typu, interesuje mnie technika prowadzenia i wasze wyniki. Jaxon Obrotówka Spinner Bait Srebrny 2 / 26,0g / B (BO-HKS2B) - Internetowy Sklep Wędkarski - Hurtownia wędkarska TopFish Link to comment Share on other sites More sharing options...
luksaj Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Mam kilka spinner bajtów jest to bardzo dobra przynęta na Black Bass , połowiłem ich sporo na nie , podejrzewam że dobierając odpowiednią wielkość skusiły by i okonie . Używałem ich również na szczupaki z całkiem dobrymi wynikami . Co do prowadzenia to jak z reguły robię technika mieszana (wolniej , szybciej , głębiej , płycej) . Większe znaczenie ma ilość i rodzaj skrzydełek to jakie wibracje robi pod wodą ( ja je nazywam ultra drobne przechodząc po grube , wszystko zależy od skrzydełek ) . Fajna sprawą jest to że można nimi rzucać w miejsca z zaczepami ich budowa z hakiem do góry osłoniętym drutem na którym są skrzydełka sprawia że liczba zaczepów jest bardzo mała (minimalna ) prześlizgują się np. po gałązkach zatopionych drzew ,kamieniach . W ciężkim terenie po kilku stratach innych przynęt zakładam właśnie spinner baita i wiele razy było warto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasanek Posted February 22, 2013 Author Share Posted February 22, 2013 Dzięki za odpowiedz, kupie kilka i protestuje u mnie na bagnach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 Potwierdzam skuteczność spinnerbaitów. Przywiozłem jakiś czas temu z USA kilkadziesiąt sztuk tej przynęty. Łapałem tam skutecznie na nie muskie. W polsce doskonale sprawdza się na dużych szczupach. Niestety ta przynęta to typowa "jednorazówka" Przy ataku dużego szczupaka robi z nią co chce i wygina jak mu się podoba. Jak drut się wygnie nie proponuję go prostować i łapać na to bo mozna wtedy stracić rybe życia bo się po prostu złamie. Jest super na mocno zarośniete dno, przechodzi pięnie nad bujną roslinnością. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts